coronavirus

Aquestes són les respostes de l'alcaldessa Mireia Ingla a les preguntes dels santcugatencs sobre el coronavirus

Durant el torn de respostes ha recordat algunes de les mesures que ha adoptat l'Ajuntament per pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària i econòmica

per Sergi Baixas, Sant Cugat | 26 de març de 2020 a les 13:05 |
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, respon en directe les preguntes dels santcugatencs sobre la situació del coronavirus en clau local | Mireia Ingla
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha respost en directe a través d'Instagram les diferents consultes i preguntes dels santcugatencs i santcugatenques sobre la situació del coronavirus en clau local.

Només començar, Ingla ha volgut agrair als santcugatencs l'"esforç" del conjunt de la  ciutadania per donar compliment a l'ordre de confinament. Demana continuar "tenint paciència, quedant-nos a casa i protegint als col·lectius més vulnerables". Malgrat tot, l'alcaldessa ha avisat que "el pitjor encara ha de venir". Tot seguit, ha continuat relatant algunes de les mesures adoptades per l'Ajuntament per pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària i econòmica provocada pel covid-19 a la ciutat vallesana.


El torn de respostes ha començat amb un reconeixement als més petits de casa que ha titllat de "grans herois" per aguantar aquesta situació excepcional recordant que no poden sortir al carrer durant aquests dies, igual que està prohibit estar a les zones comunes de les comunitats de veïns. Les ajudes als lloguers han centrat bona part de les preguntes dels santcugatencs i mentre que Ingla ha recordat que els lloguers públics han quedat suspesos, ha fet una crida al govern espanyol perquè prengui mesures "urgents" que ajudin a fer front a les quotes dels lloguers privats.

Tanmateix, també ha fet referència a les preguntes dels ciutadans sobre l'aturament de les obres en la via pública, per la qual Ingla ha explicat que totes les obres dependents de les administracions públiques han quedat parades mentre que, per altra banda, confessa que el consistori no té potestat per obligar a aturar les obres privades. 


Respecte al paquet de mesures anunciat la setmana passada, Ingla assegura que estan fent tot el possible dintre de les possibilitats de la situació perquè entrin en vigor al més aviat possible. També ha senyalat que, des de l'inici del confinament, el pagament de les zones verda i blava ha estat anul·lat i que s'han incorporat serveis de neteja "intensius" per la desinfecció dels carrers de la ciutat prenent les corresponents mesures de seguretat laboral pels treballadors. 

Finalment, ha volgut mostrar el seu agraïment a totes les persones voluntàries que han respost a la crida per donar un cop de mà o cedint material sanitari que es distribueix entre el personal d'emergències que "s'està deixant literalment la pell" per aturar la pandèmia. 

 

Participació