1 de 10
coronavirus

Grífols arriba a un acord amb els EUA per desenvolupar un tractament per combatre el coronavirus

La companyia amb seu a Sant Cugat recollirà plasma de pacients recuperats de la Covid-19 per produir anticossos hiperimmunes

Grifols combatrà el coronavirus específicament | ACN
per NacióDigital, 26 de març de 2020 a les 10:15 |
Aquest article es va publicar originalment el 26 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Grifols ha anunciat aquest dimecres que ha arribat a un acord amb diverses autoritats dels Estats Units per desenvolupar un tractament per combatre directament el coronavirus. A través d'un comunicat, l'empresa catalana amb seu a Sant Cugat del Vallès ha explicat que treballarà amb l'Autoritat Estatunidenca d'Investigació Biomèdica Avançada (BARDA, per les seves sigles en anglès), l'Agència del Medicament dels Estats Units (FDA) i altres organismes federals amb l'objectiu de recollir plasma de pacients recuperats de la covid-19 i produir immunoglobulines hiperimmunes al virus. L'acord també contempla el desenvolupament d'estudis preclínics i clínics necessaris per determinar l'eficàcia d'aquesta teràpia.
 
"La companyia posarà a disposició del projecte la seva xarxa de centres de donació aprovats per l'FDA, examinarà i identificarà als donants i processarà el plasma per produir anticossos hiperimmunes en les seves instal·lacions especialment dissenyades i aïllades per malalties infecciones als Estats Units", ha assenyalat Grifols.


En paral·lel, la multinacional ha explicat que està treballant en un assaig clínic a l'Estat amb plasma inactivat per blau de metilè de pacients recuperats del coronavirus.


A més, el grup està desenvolupant un mètode de diagnòstic basat en tecnologia pròpia per detectar el virus de forma més acurada als mètodes actuals. Segons Grifols, cada equip dissenyat permetrà analitzar més de mil mostres diàries i podria estar disponible en les pròximes setmanes. 

Participació