Sant Cugat ajorna el cobrament de quotes i tributs fins el 2 de juny

Els usuaris no abonaran la part proporcional equivalent al temps que duri el confinament

questa mesura inclou serveis municipals com ara les escoles bressol
questa mesura inclou serveis municipals com ara les escoles bressol | Ajuntament de Sant Cugat
Sergi Baixas
25 de març del 2020
L'Ajuntament de Sant Cugat no cobrarà els serveis que hagi deixat de prestar pel coronavirus. Els usuaris no abonaran la part proporcional equivalent al temps que duri el confinament. Aquesta mesura inclou serveis municipals com ara els educatius (escoles bressols, taller Triangle i escoles de Música i Art), culturals (cursos i tallers), socials (Servei d’Atenció Domiciliària) o esportius (OMET i Eurofitness).

En aquests moments, des del consistori s'està treballant per establir el mecanisme per deixar de cobrar aquests serveis: en alguns casos serà directament a la quota i, en els casos que ja s’hagi pagat per avançat, s’establirà un altre sistema per satisfer la compensació econòmica.

El cobrament de quotes i tributs, ajornat

A més, també s'ajornen tots els pagaments dels tributs, taxes i preus públics a partir del mes de març. L’objectiu és ajudar les famílies i el teixit econòmic de la ciutat a disposar de la màxima liquiditat possible per fer front a la crisi del coronavirus. 

Això suposa que, per exemple, el cobrament de quotes de les escoles bressols, escola de Música i Taller Triangle es retardaran fins com a mínim el 20 de maig. En el cas del Servei d’Atenció Domiciliària, els propers pagaments es retarden fins com a mínim el 2 de juny. La mesura s'ha pres amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que gestiona la recaptació municipal de Sant Cugat.

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat Ciutadana i Transports Pere Soler assegura que "des de l’Ajuntament estem fent el que està en les nostres mans perquè l’impacte econòmic en les famílies, en els treballadors i treballadores, al comerç i en general al teixit productiu sigui el menys dolorós possible”.

“El nostre compromís és total per apaivagar l’efecte del coronavirus", continua Soler. "Per això estem estudiant totes aquelles mesures econòmiques que ajudin a superar aquesta fase, perquè se’ns dubte ens en sortirem, i hi haurà un demà per recomençar i tornar a la situació de la pre-crisi sanitària” ha afirmat.

La llista de tributs, taxes i preus públics que s'ajornen

L'impost de Vehicles de transmissió mecànica IVTM (s’amplia fins al 5 de maig); La 1a fracció de la taxa de mercat municipal (s’amplia fins al 2 de juny); els cobraments de les Escoles bressol (s’ajorna els pagaments fins al 20 de maig); la recollida residus comercials (s’amplia fins al 20 de maig); el preu públic casal jovent centre obert (s’amplia fins al 20 de maig); el servei atenció domiciliària (s’ajornen els pagaments fins al 2 de juny); els Tallers Triangle i Escola de Música (s’ajornen els pagaments fins al 20 de maig); i el servei acollida pisos socials (els pagaments de desembre i de gener s’endarrereixen fins al 20 de maig, i el pagament de febrer fins al 2 de juny).

La resta de tributs municipals de moment no s’ajornen perquè no tenen una data propera de pagament. Es tracta, per exemple, de l’IBI (amb un període de pagament que acaba al juliol) o l’Impost d’Activitats Econòmiques (amb un període de pagament que acaba al novembre).