VÍDEO «El Viatge»: la nova sèrie santcugatenca per superar els dies de confinament

El projecte ja ha rebut ofertes per emetre els capítols per la televisió

29 de març del 2020
Actualitzat el 03 d'abril a les 10:10h
El Viatge
El Viatge | El Viatge

El Viatge és el resultat de la iniciativa del director de teatre El Dinar, Pere Pastor, juntament amb el grup d'actrius i actors amateurs de la companyia de Teatre Fila Zero de La Unió Santcugatenca, per superar els dies de confinament del coronavirus.

Tal com explica Pastor, tots confinats i en ple inici d'assajos de l'obra El Dinar amb la impossibilitat de realitzar assajos presencials van pensar que "no podíem estar aturats". I va ser aleshores quan va decidir llançar la proposta de fer-se vídeos improvisats sobre el personatge de cada actor i actriu imaginant com actuarien en aquesta nova situació. Malgrat tot, el director comenta que amb això "no vam tenir prou" i que els calia fer alguna cosa més, però "amb la gent". Per això, van decidir endegar un projecte d'una sèrie gravada des de casa i penjada a Internet que confessen que no saben "ni com anirà, ni si tindrà acceptació, ni on ens durà". A partir d'un guió original, s'han fet parelles d'actors i actrius simulant que, tots junts, han anat de viatge.

El procés, "amb les circumstàncies i els mitjans tècnics que són els que són", esperen comptar amb la "indulgència" de l'espectador per tal que faci servir la imaginació. Així doncs, cada actor i actriu grava, en pròpia persona i des de casa seva el guió que se li ha fet arribar.

El Viatge és un grup de parelles que han coincidit en un viatge a un lloc indeterminat. Cada nit, des del llit de l'hotel, cada parella explica l resum del dia. A mesura que avancin els dies, la relació entre les diferents parelles anirà en augment. Ara per ara, els capítols de la nova sèrie santcugatenca s'emeten al Youtube, tot i que Pastor ha anunciat que ja tenen ofertes per emetre'ls per la televisió.

Les persones que formen part d’El Viatge, són: Anna Cadafalch, Anna Canet, Ferran de Juan, Jaume Aler, Jaume Ramoneda, Mercè Florentí, Montse Maranges, Roser Canas, Pere Pastor, Pilar Andrés, Tina Labrador; i tant el guió com la direcció de l’obra és a càrrec de Pere Pastor.

El projecte també ha cridat l'atenció de la tinència d'alcaldia de Cultura Esther Madrona que demana als santcugatencs canviar el Netflix al vespre per la nova sèrie del grup de Teatre Fila Zero.