Cs proposa a l'Ajuntament mesures per reduir l'impacte socioeconòmic del coronavirus «des de la lleialtat i amb la voluntat de consens»

El partit taronja demana establir un telèfon d'atenció al públic gratuït que permeti resoldre dubtes i realitzar l'acompanyament i assessorament necessari als santcugatencs

Aldo Ciprian, portaveu de C's a l'Ajuntament de Sant Cugat.
Aldo Ciprian, portaveu de C's a l'Ajuntament de Sant Cugat. | Adrià Costa
Sergi Baixas
25 de març del 2020
El grup municipal de Cs Sant Cugat ha anunciat que presentarà a l'Ajuntament una sèrie de propostes que ajudin a minimitzar l'impacte social i econòmic del coronavirus. Unes propostes, diuen, que se sumen a les iniciatives impulsades des del govern local perquè els ciutadans puguin tornar al més aviat possible a la normalitat.

El portaveu taronja Aldo Ciprian, ha assegurat que la iniciativa s'impulsa "des de la lleialtat i amb voluntat de consens amb totes les forces polítiques". Així doncs, entre les mesures econòmiques, Ciprian proposa que l'Ajuntament aprovi reduccions de pagament i exempcions fiscals de tributs municipals, així com en el pagament de taxes d'ocupació de la via pública. Tanmateix, també sol·licita la creació d'un fons extraordinari d'ajudes als afectats o el desenvolupament d'una finestreta única per a donar suport i resoldre els dubtes dels afectats per la crisi sanitària.

Per altra banda, en l'aspecte social, Cs proposa al consistori crear un servei a domicili de caràcter temporal per "assegurar i cobrir les necessitats bàsiques i urgents del col·lectiu de persones grans" i que es garanteixin les mesures sanitàries en els transports públics que depenguin de l'Ajuntament.

Finalment, el portaveu taronja demana establir un telèfon d'atenció al públic gratuït que permeti resoldre dubtes i realitzar l'acompanyament i assessorament necessari als santcugatencs. "Els ajuntaments són les administracions més properes als ciutadans i és des d'aquesta proximitat que s'ha de reaccionar i impulsar mesures que ajudin a la gent a superar aquesta situació", ha conclòs Ciprian.