Mínims històrics de trànsit de bicicletes a Sant Cugat

Les dades s'han extret dels dos ecocomptadors situats a la Rambla del Celler i el Camí de Can Ganxet

Un ciclista al centre de Sant Cugat
Un ciclista al centre de Sant Cugat | Sergi Baixas
24 de març del 2020
Sant Cugat es queda a casa seguint al peu de la lletra les recomanacions de les autoritats oficials i sanitàries. Un confinament essencial de la població santcugatenca amb l'objectiu d'aturar la propagació del coronavirus que es pot observar a partir de les dades extretes dels índexs de mobilitat a la ciutat.

En aquest sentit, els ecocomptadors de bicicletes ubicats a la Rambla del Celler i al Camí de Can Ganxet han registrat els mínims històrics de trànsit de bicicletes des de la seva instal·lació. Durant tota la jornada de diumenge 22 de març, tan sols onze bicis van circular per Rambla del Celler i només vuit pel Camí de Can Ganxet.

Un indicador del compliment del confinament

Dimarts 10 de març, just uns dies previs a la declaració de l'estat d'alarma, per la Rambla del Celler van circular un total de 728 bicicletes. Una setmana més tard i amb la recomanació del confinament sobre la taula, 17 de març per la mateixa via només van circular 65 bicicletes. Un recompte que suposa una reducció del trànsit de ciclistes de més d'un 91%.

El mateix succeeix amb les dades extretes de l'ecocomptador del Camí de Can Ganxet. Dimarts 10 de març, 386 bicicletes van circular pel camí paral·lel a les vies dels ferrocarrils. Set dies més tard, només 41; una disminució de gairebé el 90%.