1 de 10
coronavirus

Comença la distribució de targetes moneder per a famílies d'infants amb beca de menjador a Sant Cugat

A la ciutat, la partida beneficia a 946 nens i nenes

El govern garantirà els àpats dels nens que tinguin beca menjador | CCVOC
per NacióDigital, 23 de març de 2020 a les 10:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Fins a 946 targetes moneder es distribueixen a Sant Cugat a partir d'aquest dilluns. Aquesta partida forma part de l'estratègia del Consell Comarcal del Vallès Occidental, ens que gestiona els ajuts de menjador a la comarca, per tal de garantir la suficiència alimentària dels infants que comptem amb ajut de menjador. D'aquesta manera, de la mà dels Departaments d'Educació i Treball, Afers Socials i Famílies, així com dels ajuntaments, es preveu que 17.388 nens i nenes de la comarca rebin l'ajuda que els pertoca. 


En aquest sentit, la tinència d'alcaldia de Drets Socials Núria Gibert explica que el consistori també s'encarrega de fer una "atenció especial a les famílies" que puguin tenir necessitats socioeconòmiques, i que s'està fent un seguiment i que l'Ajuntament es coordina amb les xarxes de suport mutu que hi ha a la ciutat amb qui confeccionen "plans d'acció conjunta".


Les targetes, que arriben per via bancària, vénen carregades amb l’import corresponent a 10 dies d’àpat de migdia -un total de 40 euros- que correspondrien als deu dies lectius de tancament de les escoles oficialment decretats avui en dia. En el probable cas que el tancament es perllongui, aquestes targetes es recarregaran automàticament. Les podran utilitzar les famílies per adquirir productes d’alimentació en qualsevol establiment d’alimentació.

En el cas de Sant Cugat, així com de Terrassa, Sabadell, Rubí i Cerdanyola del Vallès, els Ajuntaments rebran directament les targetes moneder. En el cas dels altres municipis, arribaran al Consell Comarcal i aquest els distribuirà a la resta d'ajuntaments de la comarca. En aquesta direcció, cada ajuntament organitzarà el repartiment de l'ajuda de la manera que estimi oportuna, garantint la protecció i prevenció en el repartiment.


 
Participació