coronavirus

Tanquen diversos centres de Correus a Sant Cugat en confirmar-se casos positius de coronavirus entre els treballadors

CGT reclama el tancament total de Correus i denuncia amenaces dels superiors cap als repartidors

per Sergi Baixas , Sant Cugat, 20 de març de 2020 a les 14:20 |
Tanquen diferents establiments de Correus a Sant Cugat per positius de coronavirus | Sergi Baixas
Es confirmen casos positius de coronavirus en treballadors de diferents establiments de Correus de Sant Cugat. En concret, segons ha pogut avançar El Periódico, es tractarien del pavelló postal del municipi ubicat a la plaça de Can Quitèria; la segona i tercera unitat de repartiment, i la sucursal 1 de la ciutat.

Per la seva banda, CGT Correos Barcelona confirma el tancament del pavelló per a la seva desinfecció per un cas positiu de coronavirus. El sindicat denuncia que s'ha actuat "malament i tard" i "negant proporcionar equips de seguretat de forma generalitzada".


Des de CGT afirmen que dimarts 17 de març van "obligar a treballar sota amenaça" als treballadors sense proporcionar-los guants, tot i presentar-se casos de contagi en determinats llocs de treball. Afirmen que "es feia una neteja i s'obligava tornar a treballar". El sindicat fa una crida a què "s'imposi el sentit comú davant l'avarícia empresarial" i es prioritzi el dret a la salut dels treballadors. Mor una treballadora de Correus a la Pobla de Claramunt

El sindicat CGT ha alertat de la mort per covid-19 d'una treballadora de Correus de 51 anys a la Pobla de Claramunt, una localitat de 2.000 habitants la Conca d'Òdena, zona confinada des de de fa una setmana pel brot de coronavirus. La dona era treballadora eventual i feia tasques d'atenció al client i repartiment a la Pobla de Claramunt. En un comunicat, el sindicat ha denunciat "amenaces" cap als treballadors que es veuen "obligats" a repartir pel carrer "sense totes les mesures de precaució". 


Per aquest motiu, la CGT ha demanat el tancament total de Correus "excepte els serveis essencials per la vida o la salut" dels ciutadans. Entre el personal de l'empresa pública hi ha 199 casos positius de coronavirus i 685 persones confinades.

La treballadora de Correus de la Pobla de Claramunt que ha perdut la vida a causa del coronavirus, segons fonts sindicals, "feia dies que no treballava" i "tenia patologies prèvies". El 15 de març va anar un Centre d'Atenció Primària amb problemes respiratoris i va acabar morint el 18 de març. Els sindicats van ser informats d'aquest decés en una reunió aquest dijous del comitè de salut laboral de l'empresa per tractar la situació del covid-19.


Casos de contagi a Correus d'arreu

A Catalunya en total,  hi ha casos reconeguts a set centres de Correus a Barcelona i a vint seus més de la demarcació com l'Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, La Pobla de Claramunt, Sant Joan de Vilatorrada, Esparreguera, Sitges o Vilanova i la Geltrú.

El sindicat ha presentat una denúncia a la Inspecció de Treball sol·licitant el tancament de l'activitat de Correus en ple estat d'alarma. "Exigim el tancament de correus excepte els serveis essencials per la vida o la salut de la ciutadania. No volem ser infectats ni transmissors del virus", demanen en el comunicat.

La CGT ha assegurat que els repartidors de la companyia reben "amenaces" per part dels seus caps que "estan obligant" el personal a sortir al carrer "sense totes les mesures de prevenció necessàries" amb el consegüent risc de propagació del virus. Per això, insten a l'aplicació immediata de l'article 21 de la llei de prevenció de riscos laborals que preveu el tancament immediat de l'activitat per risc greu i imminent per la salut dels treballadors.


 

 

Participació