L'Ajuntament adequa els horaris dels mercats municipals per «reforçar» els punts de venda d'aliments a la ciutat

Uns canvis que podrien provocar que alguns mercats no obrin a la tarda i avancin l'hora de tancament

El Mercat del centre comercial de Mira-sol
El Mercat del centre comercial de Mira-sol | Ajuntament de Sant Cugat
Sergi Baixas
19 de març del 2020
Actualitzat a les 18:18h
L'Ajuntament de Sant Cugat adequa els horaris dels mercats municipals a la demanda i autoritza ampliar els dies del Mercat de Pagès, ja que pràcticament la totalitat de la demanda es concentra al matí. Un canvi que provocarà que alguns mercats no obrin a la tarda i avancin l'hora de tancament.

La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç, Elena Vila, ha explicat que l'objectiu és "optimitzar i reforçar els recursos per garantir el bon funcionament de tots els punts de venda de la ciutat". Vila comenta que, en condicions normals, la ciutadania fa un 40% dels àpats fora de casa -menjadors de les escoles, feina,...- i ara amb el confinament els àpats es fan gairebé tots a casa".

Així doncs, ara el Mercat de Torreblanca obrirà de dilluns a dissabte de 8 h a 14 h; i divendres fins a les 19 h. El Mercat de Mira-sol ho farà de dilluns a divendres de 9 h a 19 h i dissabte de 9 h a 15 h. Per la seva banda, el Mercat Vell obrirà de dilluns de 8 h a 15 h però cal recordar que només funcionaran les parades d'alimentació -la part de restauració continuarà inactiva-. I per últim, el Mercat de Volpelleres obrirà les seves portes de dimarts a divendres de 9 h a 19 h; i dissabte de 9 a 15 h de la tarda.

L’Ajuntament també ha autoritzat el Mercat de Pagès -que organitza l’Ateneu Santcugatenc- a donar més servei; i a partir d'ara, obrirà cada dissabte i no cada 15 dies com fins ara era habitual. Cal recordar que aquest mercat es troba a la plaça Sant Pere, davant del Mercat Vell.

Els Mercadets, permesos

Així mateix, l’Ajuntament també permet l’obertura de parades d’alimentació dels mercadets de Sant Cugat (dijous), Valldoreix (dissabte) i la Floresta (diumenge). La resta de parades (roba, parament de la llar, floricultura...) no poden obrir.

El consistori assegura que "vetlla" pel compliment de totes les mesures sanitàries i de seguretat en tots els punts d'alimentació. Per altra banda, també demana responsabilitat a la ciutadania perquè l'abastament està garantit i, d'altra banda, que es mantinguin les distàncies de seguretat entre les persones que vagin a fer la compra.

Torna el Mercadet de Valldoreix

El Mercadet de Valldoreix torna aquest dissabte 21 de març complint certes restriccions de seguretat després d'haver quedat suspès la setmana passada per evitar la propagació del coronavirus. 

Així doncs, l'EMD de Valldoreix, en compliment amb les mesures decretades per la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol, obrirà el mercat no sedentari però limitarà l'obertura de parades a les d'abastiment de productes frescos. 

Per tant, aquest dissabte el Mercadet només tindrà 24 parades i no la quarantena habitual. També es regirà una normativa especial que obligarà a les parades a respectar com a mínim la distància de seguretat d'un metre i mig entre les persones i una distància de quatre metres entre les parades.  Els marxants hauran de portar elements d'autoprotecció com mascareta, guants de plàstic i gel hidroalcohòlic.

El transport urbà, afectat

El transport urbà de Valldoreix també veu alterada la seva activitat pels efectes del coronavirus amb una reducció de les freqüències, motivada per la davallada de la demanda d’usuaris del servei. En concret, es mantindrà el servei habitual dels caps de setmana amb les línies V1 i V3, amb una freqüència de pas d'un cada hora -V1 començarà a les 7 h i V3 començarà a les 7:30 h, les dues a la Pl. De l’Estació-, mentre que la línia V2 tindrà una freqüència de 30 minuts i començarà a les 7.07h de la Pl. de l’Estació.