DADES La mobilitat en bicicleta a Sant Cugat es redueix en més d'un 90% des de l'inici del confinament

Les dades s'han extret dels dos ecocomptadors situats a la Rambla del Celler i el Camí de Can Ganxet

DADES La mobilitat en bicicleta a Sant Cugat es redueix en més d'un 90% des de l'inici del confinament
DADES La mobilitat en bicicleta a Sant Cugat es redueix en més d'un 90% des de l'inici del confinament | Sergi Baixas
18 de març del 2020
Actualitzat el 20 de març a les 16:05h
Sant Cugat es queda a casa seguint al peu de la lletra les recomanacions de les autoritats oficials i sanitàries. Un confinament clau de la població santcugatenca amb l'objectiu d'aturar la propagació del coronavirus que es pot observar a partir de les dades de mobilitat.

En aquest sentit, els ecocomptadors de bicicletes ubicats a la Rambla del Celler i al Camí de Can Ganxet demostren la forta caiguda que ha patit l'ús del model de transport més sostenible a la ciutat durant aquests darrers dies.

Dimarts 10 de març, just uns dies previs a la declaració de l'estat d'alarma, per la Rambla del Celler van circular un total de 728 bicicletes. Una setmana més tard i amb la recomanació del confinament sobre la taula, ahir 17 de març per la mateixa via només van circular 65 bicicletes. Un recompte que suposa una reducció del trànsit de ciclistes de més d'un 91%.

El mateix succeeix amb les dades extretes de l'ecocomptador del Camí de Can Ganxet. Dimarts 10 de març, 386 bicicletes van circular pel camí paral·lel a les vies dels ferrocarrils. Ahir, només 41; una disminució de gairebé el 90%.