Sant Cugat Empresarial preveu el «col·lapse econòmic» si l'Estat no implementa les mesures anunciades amb urgència

L'Associació treballa des d'aquest mateix moment en la recerca d'una nova data en la qual celebrar l'assemblea amb total normalitat

Monestir de Sant Cugat
Monestir de Sant Cugat | Adrià Costa
Redacció
18 de març del 2020
L’associació d’empresaris de Sant Cugat del Vallès, Sant Cugat Empresarial, afirma que les mesures anunciades per l'Estat d'impulsar un pla de 200.000 milions d'euros per esmorteir l'impacte de la crisi del coronavirus només seran efectives si s'apliquen "amb urgència".

El president de l'entitat, Joan Franquesa, assegura que "el mercat tal com el coneixem, farà fallida". Franquesa explica que "la lògica de l’oferta i la demanda desapareixerà, es deixarà de produir, de prestar serveis i per tant el consum caurà com mai ho hem vist”. 

Per això, des de Sant Cugat Empresarial reclamen que aquestes mesures s'apliquin de forma "àgil i efectiva" per poder dotar de liquiditat a les empreses.

En aquest sentit, Sant Cugat Empresarial també anuncia que es posa al servei de les autoritats públiques per si els hi cal ajuda en detectar les necessitats ordinàries de les companyies i els autònoms, a fi i efecte d’aconseguir la seva supervivència i  salvar el màxim nombre de llocs de treball.

Des de l’associació es feliciten les propostes de les autoritats públiques, les de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, les de la Generalitat de Catalunya i les de l’Estat espanyol, però reiteren la necessitat d’aplicar les mesures amb urgència.