Casa Mònaco centralitza la prestació dels serveis socials a Sant Cugat arran de les restriccions pel coronavirus

L'objectiu és "vetllar per evitar situacions de risc" en infants, gent gran, persones amb dependència, persones sense llar...

Parc Central de Sant Cugat.
Parc Central de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
16 de març del 2020

Casa Mònaco centralitzarà l'atenció i prestació dels serveis socials a Sant Cugat arran de les restriccions provocades pel coronavirus. Segons instrucció de la Generalitat de Catalunya es mantindran els equips de guàrdia per vetllar per aquelles persones que pateixin un cas de vulnerabilitat o pateixin alguna situació de necessitat.

L'horari d'atenció presencial a Casa Mònaco és de dilluns a divendres de 10 h a 14 h del migdia. Es demana prioritzar la gestió telefònica sempre que sigui possible al número 93 565 70 00 o a través del mail serveissocials@santcugat.cat.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat Núria Gibert ha assegurat que: "el repte que tenim davant és sobretot de responsabilitat i cura amb la gent més vulnerable". Gibert afirma que l'Ajuntament vetllarà per evitar situacions de risc en infants, gent gran, persones amb dependència i persones sense llar. 

Així doncs, es tramitaran targetes moneder per aquelles famílies en situacions de vulnerabilitat amb infants amb beca de menjador per garantir una alimentació adequada durant els dies que les escoles i instituts estiguin tancats.

Tanmateix, el servei de Teleassistència juntament amb Creu Roja farà el seguiment de les persones que viuen més aïllades i soles. Durant aquests dies també es mantindrà el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) a les persones amb dependències severes  i/o valorades d’alta vulnerabilitat.

El consistori assegura que els professionals continuaran treballant i podran atendre telefònicament qualsevol incidència amb coordinació amb Creu Roja. Per la seva banda, Càritas mantindrà el rebost obert a través del voluntariat i el menjador social funcionarà a través de carmanyoles per evitar aglomeracions. El servei de dutxes i bugaderia continuarà funcionant.

L'Ajuntament recomana que totes les persones que vulguin ajudar a pal·liar i cuidar ho poden fer dirigint-se a la Creu Roja; entitat amb la qual Serveis Socials té acord de col·laboració.