coronavirus

L'EMD tanca les oficines de la Casa de la Vila i precinta tots els parcs de Valldoreix

El president d'EMD de Valldoreix Josep Puig afirma que la població s'enfronta a un «repte col·lectiu majúscul»

per Sergi Baixas , 16 de març de 2020 a les 16:00 |
Valldoreix tanca equipaments i suspen activitats per fer front al coronavirus | Ajuntament de Sant Cugat
Equipaments tancats i activitats suspeses a Valldoreix per evitar la propagació del coronavirus. El president de l'EMD Josep Puig va signar dijous 12 de març un decret per implementar un paquet de mesures, en coordinació amb l'Ajuntament de Sant Cugat per evitar el màxim possible el contagi de Covid-19. Puig assegura que Valldoreix s'enfronta a un "repte col·lectiu majúscul" del qual tothom ha de "remar plegats". Les mesures preventives tenen una durada de 15 dies prorrogables. Tanmateix, també s'han tancat les oficines de la Casa de la Vila i precintat tots els parcs de Valldoreix per evitar el contacte entre infants i el contagi de Covid-19. La policia local de Sant Cugat vetllarà pel compliment d'aquestes normes. Les accions conjuntes s’han fixat aquest matí en el marc de la reunió del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) a la que ha assistit el president de l’EMD-Valldoreix, Josep Puig, tenint en compte que a Sant Cugat està activada l’alerta del Pla de Protecció Civil Municipal.

Concretament, l’EMD decreta el tancament de la majoria d’equipaments municipals. Això inclou els equipaments esportius (Pavelló de Voleibol i Complex Esportiu de l’EMD), els espais culturals (Biblioaccés Vall d’Or, Casal de Cultura, Nau de Cultura…), com també el Casal d’Avis de Valldoreix.


Els únics equipaments que es mantindran oberts són els que ofereixen serveis bàsics (serveis socials i de salut).

En l’àmbit educatiu, queden afectades l’Escola Bressol i l’Escola de Música, així com també l’Escola Ferran i Clua, l’Institut Arnau Cadell (tancats a partir demà per decret de la Generalitat de Catalunya). Pel que fa al Mercadet dels Dissabtes, igualment se suspèn la seva activitat durant dues setmanes, com a mínim.


Totes les activitats, suspeses

A més a més, l’EMD ha decidit suspendre totes les activitats que tenia organitzades tant en espais tancats com a l’aire lliure. Això inclou totes les activitats extraescolars i la totalitat de les activitats socials i culturals que figuren a l’agenda, com per exemple; el Cine-Fòrum “La vida de los otros” i el Concert homenatge Beethoven de demà divendres, i el Cicle de Conferències del VEN del divendres dia 20, entre d’altres.


Pel que fa a la resta d’activitats previstes, l’EMD-Valldoreix recorda que en aquests moments la Generalitat ha establert un conjunt d’indicacions a tota la ciutadania. En aquest sentit, per tant, a Sant Cugat com a la resta de Catalunya se suspenen actes de més de 1.000 persones i es limita a un terç l’aforament dels actes de menys de 1.000 persones per garantir una distància de seguretat. Això inclou tota mena d’espectacles públics, recreatius i d’oci, siguin organitzats per entitats públiques o privades.

Des de les administracions locals recorden que hi haurà supervisió per part dels cossos de seguretat per tal que aquestes indicacions es compleixin arreu del municipi.

 

Participació