Sant Cugat manté oberts els punts de salut i els mercats però tanca les portes de l'Ajuntament i dels parcs infantils

El govern fa una crida a quedar-se a casa per evitar contagis

L'edifici de l'Ajuntament de Sant Cugat quedarà tancat.
L'edifici de l'Ajuntament de Sant Cugat quedarà tancat. | Aj. Sant Cugat
14 de març del 2020
Actualitzat a les 22:49h
Amb l'estat d'alarma en marxa, l'Ajuntament de Sant Cugat ha pres noves mesures per evitar els contagis pel coronavirus. En un vídeo, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha dit que "l'epidèmia del coronavirus avança" i és per això que s'han pres noves decisions. Les mesures afecten a tot allò que té a veure amb la vida social de les persones de manera que s'ha decidit tancar l'edifici de consistorial i la majoria d’equipaments municipals. Només es mantenen els equipaments de salut (els consultoris de les Planes i la Floresta) i mercats municipals. També s'ha decidit que les àrees blava i verda d’aparcament siguin gratuïtes els propers 15 dies.

D'aquesta manera, els recursos públics se centren en garantir serveis com la Policia Local, els serveis socials, els serveis de salut, els mercats municipals, el transport urbà, l’atenció ciutadana i els subministraments bàsics. A més, s’està fent seguiment constant dels col·lectius vulnerables i es treballa per fer arribar les beques menjador a les famílies amb targetes moneder.

Atenció a les persones vulnerables

Pel que fa als serveis socials, tota l’atenció pública se centralitzarà a la Casa Mònaco (anul·lant els punts de trobada de serveis socials de la resta del municipi). A la Casa Mònaco s’oferirà una atenció presencial i també a través del telèfon de l’Ajuntament (93 565 70 00) i el correu electrònic serveissocials@santcugat.cat.
 
En aquests moments s’està fent seguiment constant de serveis com la teleassistència domiciliària, l’atenció a les persones que viuen soles o l’atenció a les persones sense llar. A més a més, també s’està treballant perquè les beques menjador arribin a través de targetes moneder a les famílies que en tenen necessitat.

Parcs infantils tancats i mercats oberts

L'Ajuntament ha decretat, per prevenció, el tancament de forma immediata de tots els parcs infantils de la ciutat. A més a més, des d’ahir divendres Policia Local i Mossos d’Esquadra estan fent complir el tancament de restaurants i zones d’oci decretat per la Generalitat.

D’altra banda, Policia Local també treballa perquè als mercats municipals i supermercats es mantinguin les distàncies de seguretat entre la ciutadania i s’evitin aglomeracions. Així mateix, els voluntaris de Protecció Civil i agents de civisme reforçaran el treball de l’Ajuntament a l’hora de fer les recomanacions necessàries a la ciutadania en relació a les instruccions de confinament a les llars. 

L'endemà de demanar als santcugatens que baixessin el ritme, l’alcaldessa, Mireia Ingla, apel·la a la ciutadania perquè es quedi a casa i només surti en casos imprescindibles. Seguir aquestes recomanacions és essencial per aconseguir frenar la propagació del coronavirus.  Finalment també se suspèn el ple municipal del mes de març previst pel proper dilluns.

​La parròquia de Sant Pere d’Octavià ha suspès totes les celebracions religioses al Monestir (que és un edifici inscrit com a propietat municipal). D’altra banda, l’Ajuntament recomana a la resta de centres de culte religiós de la ciutat seguir les instruccions que restringeixen l’aglomeració de persones.

Les mesures s'han decidit en el Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL), presidit per l’alcaldessa Mireia Ingla, reunit aquesta tarda de forma urgent al Teatre-Auditori. Així l’objectiu és evitar la propagació del virus i, a la vegada, centralitzar tots els esforços municipals per garantir la prestació dels serveis bàsics a la ciutadania.