L'empresa Kostal Eléctrica planteja un ERO temporal pel coronavirus

La companyia estima una caiguda de la producció entre el 25 i 30%

L'empresa Kostal Eléctrica, a Sentmenat
L'empresa Kostal Eléctrica, a Sentmenat | Google Maps
NacióSabadell
12 de març del 2020
Kostal Eléctrica, dedicada al sector de l'automoció, ha plantejat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per la manca de components per donar feina a tota la seva plantilla de la planta que té a Sentmenat, formada per uns 800 treballadors, per l'afectació del coronavirus. 

La companyia ha explicat, segons CCOO, que la "falta d'informació sobre les produccions de proveïdors xinesos, els tràfics alterats i l'arribada del coronavirus a Europa" ha provocat una situació d'incertesa per als propers mesos, de manera que preveu "una caiguda d'entre el 25 i 30%" de la producció.

El sindicat ha demanat que l'empresa esgoti les mesures de flexibilitat que ja s'estan aplicant i que busqui alternatives per resoldre aquesta situació. Ha detallat que la direcció de la firma alemana s'ha reunit amb el comitè d'empresa i els ha traslladat la seva intenció de presentar un ERTE.

CCOO ha mostrat la seva "preocupació" davant d'aquesta situació, que ha alertat que pot afectar negativament el sector de components d'automòbils amb un degoteig d'expedients en els centres que treballen amb proveïdors asiàtics.