Valldoreix tanca equipaments i suspèn totes les activitats per fer front al coronavirus

El paquet de decrets han entrat avui en vigor i tenen una durada de 15 dies

Valldoreix tanca equipaments i suspen activitats per fer front al coronavirus
Valldoreix tanca equipaments i suspen activitats per fer front al coronavirus | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
12 de març del 2020
Actualitzat a les 17:14h
Equipaments tancats i activitats suspeses a Valldoreix per evitar la propagació del coronavirus. El president de l'EMD Josep Puig ha signat aquest migdia un decret per implementar un paquet de mesures, en coordinació amb l'Ajuntament de Sant Cugat per evitar el màxim possible el contagi de Covid-19. Les mesures preventives entren en vigor avui a les 15 hores i tenen una durada de 15 dies prorrogables.

Les accions conjuntes s’han fixat aquest matí en el marc de la reunió del Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) a la que ha assistit el president de l’EMD-Valldoreix, Josep Puig, tenint en compte que a Sant Cugat està activada l’alerta del Pla de Protecció Civil Municipal.

Concretament, l’EMD decreta el tancament de la majoria d’equipaments municipals. Això inclou els equipaments esportius (Pavelló de Voleibol i Complex Esportiu de l’EMD), els espais culturals (Biblioaccés Vall d’Or, Casal de Cultura, Nau de Cultura…), com també el Casal d’Avis de Valldoreix.

Els únics equipaments que es mantindran oberts són els que ofereixen serveis bàsics (serveis socials i de salut).

En l’àmbit educatiu, queden afectades l’Escola Bressol i l’Escola de Música, així com també l’Escola Ferran i Clua, l’Institut Arnau Cadell (tancats a partir demà per decret de la Generalitat de Catalunya). Pel que fa al Mercadet dels Dissabtes, igualment se suspèn la seva activitat durant dues setmanes, com a mínim.

Totes les activitats, suspeses

A més a més, l’EMD ha decidit suspendre totes les activitats que tenia organitzades tant en espais tancats com a l’aire lliure. Això inclou totes les activitats extraescolars i la totalitat de les activitats socials i culturals que figuren a l’agenda, com per exemple; el Cine-Fòrum “La vida de los otros” i el Concert homenatge Beethoven de demà divendres, i el Cicle de Conferències del VEN del divendres dia 20, entre d’altres.

Pel que fa a la resta d’activitats previstes, l’EMD-Valldoreix recorda que en aquests moments la Generalitat ha establert un conjunt d’indicacions a tota la ciutadania. En aquest sentit, per tant, a Sant Cugat com a la resta de Catalunya se suspenen actes de més de 1.000 persones i es limita a un terç l’aforament dels actes de menys de 1.000 persones per garantir una distància de seguretat. Això inclou tota mena d’espectacles públics, recreatius i d’oci, siguin organitzats per entitats públiques o privades.

Des de les administracions locals recorden que hi haurà supervisió per part dels cossos de seguretat per tal que aquestes indicacions es compleixin arreu del municipi.