El telèfon d'atenció 061 serà gratuït

NacióDigital ja va denunciar fa pocs dies que Catalunya era dels pocs territoris que no havia eliminat el pagament

La consellera de Salut, Alba Vergés, a la seu central del SEM a l'Hospitalet de Llobregat.
La consellera de Salut, Alba Vergés, a la seu central del SEM a l'Hospitalet de Llobregat. | ACN
12 de març del 2020
Actualitzat a les 16:40h

El telèfon d'atenció 061 que fins avui era de pagament serà a partir d'ara gratuït. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Quim Torra, en una compareixença per explicar la situació a Catalunya arran de la crisi del coronavirus. "Necessitem que els hospitals i CAP funcionin correctament en els casos que requereixen atenció presencial", ha argumentat Torra. NacióDigitalja va explicar que el 061 no era gratuït a Catalunya i que durant la crisi del coronavirus l'espera es pot allargar més d'una hora. 

La Generalitat recomana als catalans que sospiten que poden patir coronavirus informar-se al telèfon d'atenció sanitària abans d'anar a urgències. Així s'evita col·lapsar els ambulatoris o infectar altres pacients.


En la compareixença, el vicepresident Pere Aragonès ha explicat que les tarifes que es pagaven fins ara no les cobrava la Generalitat, sinó les operadores. A partir d'ara, aquest cost no l'assumirà qui truca, sinó la Generalitat.

El vicepresident també ha dit que s'està treballant amb més mesures sectorialitzades i ha dit que cal disminuir al màxim el xoc que aquesta crisi pot suposar sobre la tresoreria i la liquiditat. En aquest sentit, ha ressaltat la "bona disponibilitat" que s'ha trobat en el sector financer i ha demanat que la línia de crèdit sigui "compatible" amb les mesures que es prenguin des d'altres àmbits o institucions.

Al seu torn, el conseller El-Homrani ha detallat les mesures per incentivar el teletreball i el treball a distància, així com la necessitat "imminent" per tenir un permís específic per abodar situacions de conciliació que "preocupen els ciutadans".