Sant Cugat activa l'alerta pel coronavirus: ni actes amb més de mil persones ni competicions esportives amb públic

Salut considera "controlada" l'epidèmia, però l'executiu preveu mesures "més dràstiques i contundents" en els pròxims dies per contenir els contagis

Rambla del Celler
Rambla del Celler | Adrià Costa
Joan Serra Carné / Sara González
11 de març del 2020
Actualitzat a les 18:36h
Catalunya, de la fase de pre-alerta a la d'alerta. El Govern pren noves mesures per contenir l'epidèmia de coronavirus i no descarta prendre'n de "més dràstiques i contundents" en els pròxims dies en funció de l'evolució dels contagis. 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que els esdeveniments esportius professionals i no professionals es faran a porta tancada -menys aquells on hi participin menors acompanyats- i que se suspenen o ajornen les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que concentrin més de mil persones. Si l'aforament és de menys d'un miler de persones, només es podrà ocupar un terç de l'aforament per garantir una distància de seguretat entre els participants. Per ara, les escoles seguiran funcionant amb normalitat.

En aquest sentit, Sant Cugat s'ha fet ressò de les noves directives del govern de la Generalitat i el Patronat Municipal d’Educació també assumeix les recomanacions del departament d’Educació de la Generalitat i emplaça els centres propis –Taller Triangle, Escoles Bressols Municipals, Escola de Música i Escola d’Art i Disseny- a suspendre activitats esporàdiques i extraordinàries on conflueixin alumnes de diferents centres. D’altra banda, les direccions de les escoles de primària de la ciutat han comunicat a l’Ajuntament que han anul·lat les activitats a les piscines municipals en horari lectiu.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i d’absoluta confiança en el sistema de salut. “Des de l’Ajuntament estem impulsant totes aquelles mesures preventives possibles”, ha remarcat Ingla, “per tal de facilitar el correcte funcionament de la ciutat”. I afegeix: “Seguirem totes les instruccions de la Generalitat i anirem adaptant l’actuació del consistori als protocols que hi hagin en cada moment”.