ple municipal

Junts per Sant Cugat proposa crear un mecanisme fiscalitzador per garantir que els regidors diuen la veritat

El partit considera que "s’està deteriorant el clima polític de la ciutat"

per Anna Mira, Sant Cugat | 9 de desembre de 2019 a les 11:12 |
Roda de premsa de Junts per Sant Cugat. | Anna Mira
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dilluns 16 de desembre se celebra l'últim ple municipal ordinari d'aquest any 2019 i Junts per Sant Cugat presentarà tres mocions. Una d'elles proposa la creació d'un mecanisme fiscalitzador per garantir que els càrrecs electes diuen la veritat. En una roda de prems aquest dilluns al matí, el regidor Carles Brugarolas, ha expressat que la proposta arriba en un moment quan "tenim la sensació que s'està deteriorant el clima polític de la ciutat".

En aquest sentit, la moció del principal grup a l'oposició és "millorar la redacció dels reglaments orgànics i els codis ètics així com la creació d'un mecanisme neutral que fiscalitzi les informacions que s'emeten i que aporti un element sancionador, si cal", ha detallat Brugarolas.


No obstant això, des de JxSantCugat consideren que ha de ser l'equip de govern que especifiqui el funcionament d'aquest mecanisme. "Creiem que ha de ser un mecanisme senzill que quan hi hagi controvèrsies pugui dirimir si allò és cert o no".

Els membres del partit també han expressat el seu malestar en relació a l'equip de govern per la falta de diàleg. "No se'ns convoca enlloc i rebem acusacions gravíssimes i absolutament injustes", ha afegit Brugarolas.


La portaveu del partit, Carmela Fortuny, ha afegit que la voluntat del partit és "reconduir la situació cap a un clima d'entesa amb l'oposició" i ha recordat que els seus electors representen a 12.000 santcugatencs.

Internacionalitzar Sant Cugat i defensar la llengua catalana


Una segona moció que presenta Junts per Sant Cugat busca impulsar la internacionalització de diversos àmbits de la ciutat. El regidor, Albert Salarich ha recordat que Sant Cugat va aprovar el pla per la internacionalització l'any 2017 i que malgrat hi ha qüestions que ja es duen a terme, des del partit pretenen "que vagi més enllà d'estructurar amb l'objectiu que la internacionalització de la marca Sant Cugat tingui un retorn a la ciutadania".

Salarich ha avançat que estan disposat a parlar i discutir qualsevol dels tretze acords que presenten amb la resta de grups al Consistori. "És una moció de sentit comú perquè tenim les eines i una ciutat preparada", ha especificat Salarich.

Finalment, el ple del pròxim dilluns 16 de desembre també debatrà una moció per defensar la llengua catalana i la "immersió lingüística com a model d'èxit", ha explicat Fortuny. La motivació de la moció és la referència que en fa el PSC i que debatrà en el pròxim congrés. "Ens preocupa la referència que els socialistes fan de la llengua catalana en el seu document", ha insistit Fortuny.
 

 

Participació