Valldoreix i Refugees Welcome signen un conveni de col·laboració per promoure la integració dels refugiats a la Vila

L’administració valldoreixenca subvencionarà amb 4.000€ les accions solidàries de l’associació d’acollida de refugiats

El president de l’EMD, Josep Puig, i el vicepresident de Refugees Welcome, el valldoreixenc Pablo Alonso, han signat aquest matí un conveni de col·laboració
El president de l’EMD, Josep Puig, i el vicepresident de Refugees Welcome, el valldoreixenc Pablo Alonso, han signat aquest matí un conveni de col·laboració | EMD de Valldoreix
Redacció
10 de març del 2020
Actualitzat a les 16:39h
Valldoreix es bolca per promoure la integració dels refugiats. El president de l’EMD, Josep Puig, i el vicepresident de Refugees Welcome, el valldoreixenc Pablo Alonso, han signat aquest matí, dimarts 10 de març, un conveni de col·laboració pel qual l’administració valldoreixenca subvencionarà amb 4.000 euros les accions solidàries de l’associació d’acollida de refugiats.

L’Associació Refugees Welcome, que desenvolupa el seu projecte a Valldoreix des del 2017, té com a objectiu la promoció de la cultura de benvinguda entre la població local i persones sol·licitants de protecció internacional, sense oblidar a la població immigrant, apàtrida i desplaçada, per aconseguir una integració real a la societat. Segons explica l'entitat, la cultura de benvinguda és la facilitació de convivències entre famílies locals i persones refugiades, en condicions d'igualtat i horitzontalitat.

Per això, des de l'EMD "en suport a totes les iniciatives i entitats de cooperació internacional" ha promogut una col·laboració que pretén facilitar a les persones sol·licitants de protecció internacional l'accés normalitzat a un habitatge.

La iniciativa també treballarà per crear espais de socialització privilegiats, que permetin la creació d’una xarxa de suport sòlida, la pràctica del català i el castellà, i un nivell d’immersió en la cultura d’acollida que faciliti l’adaptació a la societat. 

Des de l'administració pública de Valldoreix afegeixen que el conveni també ajudarà en la tasca de divulgació sobre la situació de les persones refugiades del país i per donar a conèixer experiències reals de la cultura de benvinguda al nostre entorn més proper, fet que promou la motivació d’altres persones a afegir-se i participar del projecte.