Ingressen a presó dues persones per manipular i endur-se diners de caixers automàtics d'arreu del Vallès

Es feien amb el botí amb un mètode conegut com a "llaç libanès"

Un dels vehicles dels Mossos d'Esquadra
Un dels vehicles dels Mossos d'Esquadra | Josep M Montaner
Redacció
10 de març del 2020
Dues persones han ingressat a la presó, acusades de manipular caixers automàtics de Barberà, Sabadell, Terrassa i Mollet amb el mètode del llaç libanès, que consisteix a introduir una safata al dispensador de bitllets per impedir que surtin i, a la vegada, que es quedin emmagatzemats en aquesta mena de recipient. 

Així ho han detallat fonts dels Mossos d'Esquadra, després que la Policia Local de Barberà els detingués el passat 3 de març. Una detenció que es va produir, tal com ha detallat el consistori vallesà, després que un ciutadà alertés, cap a les 21 hores, que havia intentat sense èxit treure diners d'un caixer automàtic, situat al carrer Nermesi Valls.

El cos local va muntar un dispositiu i una hora i mitja després, els dos individus es van presentar per recollir els diners que s'havien acumulat. Els agents els van detenir i traslladar a les dependències de la policia catalana, que es va fer càrrec de la investigació.

La policia barberenca ja havia rebut diverses denúncies i gràcies a les imatges de les entitats bancàries van poder corroborar que les havien manipulat mitjançant el llaç libanès. Tot i que no s'ha donat a conèixer la quantitat, l'administració local ha apuntat que es podria tractar d'unes "quantitats molt elevades".