ple municipal

JxSTC demana el compromís del govern per fixar el calendari per les obres a la riera de Saladrigues i al torrent de Buscarons

El principal grup a l'oposició calcula que la inversió per les obres serà d'uns 8 milions d'euros

per Anna Mira, Sant Cugat | 9 de març de 2020 a les 16:45 |
Carmela Fortuny i Cristina Paraira en roda de premsa al local de Junts per Sant Cugat. | Anna Mira
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal de Junts per Sant Cugat ha presentat una moció pel pròxim ple per demanar a l'actual govern que es comprometi a fixar un calendari d'obres per tirar endavant el projecte d'arranjament de la riera de Saladrigues i el torrent de Buscarons, situats a La Floresta. La proposta del principal grup de l'oposició té la voluntat de "mantenir el projecte i tirar-lo endavant", ha explicat la regidora, Cristina Paraira, en una roda de premsa aquest dilluns 10 de març al matí. 

El projecte, segons Junts per Sant Cugat tindrà un cost d'uns 8 milions d'euros, i són obres que es poden allargar més d'un mandat, han explicat. "Som molt conscients de la complexitat que té tant d’execució, com de procediment i de pressupost", ha afegit Paraira. 


Per la seva banda, la portaveu de la formació, Carmela Fortuny, ha insistit en "tenir el compromís" del govern per tirar endavant les obres amb un "calendari real", ha especificat. Si no hi ha canvis d'última hora, la proposta de Junts per Sant Cugat, tirarà endavant amb el suport del govern local. "Hem acceptat les esmenes que ens ha fet el govern", en relació amb buscar fons en l'àmbit supramunicipal per finançar-ho. 

La proposta d'arranjament es va aprovar amb una moció institucional l'any 2015, presentada per ICV-EUiA i la CUP però hi va haver certa controvèrsia amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que es va allargar fins a principis del 2019. Avui en dia, el projecte està fet però falta la licitació de l'obra. 

 

Participació