Nou local a Sant Cugat per a les entitats de la Taula de Malalties Neurològiques i Càncer

Aquest espai de 277 metres quadrats va ser un dels projectes guanyadors dels primers pressupostos participatius de la ciutat

El nou espai quedarà ubicat al carrer de Borrell, 35.
El nou espai quedarà ubicat al carrer de Borrell, 35. | Sergi Baixas
09 de març del 2020
Actualitzat a les 16:13h
Les entitats de la Taula de Malalties Neurològiques i Càncer disposaran d'un nou local ubicat al carrer de Borrell, 35. L'espai, de 277 metres quadrats, servirà perquè les entitats tinguin un espai de trobada i per desenvolupar les seves teràpies i activitats. 

Així doncs, el projecte donarà compliment a la proposta més votada de la primera edició dels pressupostos participatius de l'any 2015 que va decidir la ciutadania de Sant Cugat -els altres 11 projectes guanyadors ja estan executats-. L'Ajuntament, que més endavant també arranjarà, ha comprat el local per 200.000 dels 270.000 euros que es tenia assignat pel projecte. La previsió és poder fer la redacció del projecte i la licitació de les obres per aquest mateix any i estrenar-lo durant l'any vinent.

La regidora de Ciutadania i Salut Gemma Aristoy ha defensat que havia "costat tant" trobar un espai perquè l'objectiu era buscar un espai "idoni i cèntric" de la ciutat. El nou local, que serà utilitzat principalment per les associacions Avan, Amics de la Neurologia i l'Associació de Familiars d'Alzheimer (AFA), tindrà com a objectius ser un espai de "trobada" en el qual les associacions puguin desenvolupar les seves tasques dotat d'àrees de treball per compartir.
 

El plànol previst del nou local Foto: Ajuntament de Sant Cugat


A l'acte de presentació del nou local a la Sala de Plens de l'Ajuntament també hi han participat la presidenta de l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Vallès Occidental, Anna Fitó, i la presidenta d'Avan Sant Cugat, Cristina Urriza. Destaquen que és una proposta "molt benvinguda" que donarà resposta a una necessitat de la població de la ciutat. Tanmateix, també han reivindicat al consistori que s'aprovin més mesures del mateix caire que "s'ocupin de la salut de la gent gran i amb malalties cròniques".

El nou local

El local, de 277 metres quadrats, s'arranjarà perquè tingui un sol nivell i eliminar les barreres arquitectòniques. L'espai comptarà amb un espai de recepció, un espai social, tres sales per fer tallers i activitats, una sala polivalent, dos despatxos i dos lavabos adaptats. Tanmateix, l'espai estarà obert a totes les entitats de la Taula de Malalties Neurològiques i Càncer que el podran utilitzar puntualment per fer-hi activitats o tallers.



1a edició dels pressupostos participatius

Tots els projectes de la 1a edició dels pressupostos participatius, ja estan en marxa. Segons ha explicat el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, el local de malalties neurològiques era l'últim projecte que quedava per executar. Simarro ha afirmat que els 11 projectes restants ja estan executats i, la gran majoria, en ús.

Alguns d'aquests projectes són: la naturalització dels espais de la vora de Collserola, la millora paisatgística de l'Estanyol Guinardera, la creació d'horts urbans i socials, nous itineraris per a bicicletes o la pantalla acústica per a espectacles a l'aire lliure, entre d'altres.