Sant Cugat agafa el relleu de la cursa ciclista femenina catalana

La ReVolta se celebrarà el proper 12 de juliol a la ciutat vallesana i reunirà equips femenins estatals i internacionals

Sant Cugat acollirà la ReVolta
Sant Cugat acollirà la ReVolta | Ajuntament de Sant Cugat
Sergi Baixas
09 de març del 2020
Actualitzat a les 11:50h
Sant Cugat acollirà la ReVolta el proper 12 de juliol. La prova ciclista femenina de la Volta a Catalunya, torna aquest 2020 i la ciutat vallesana serà l’escenari de la sortida i l’arribada d’aquesta cursa que reunirà equips femenins estatals i internacionals.

La competició serà una prova en línia de més de 100 km. Un recorregut exigent que posarà a prova a totes les participants de la cursa. Enguany, Sant Cugat del Vallès se situarà com a punt neuràlgic, com a zona de sortida i la gran arribada.

Des del consistori santcugatenc, expliquen que el "compromís" de la Volta i de l'Ajuntament pel ciclisme ha impulsat el retorn de la ReVolta a la ciutat, després del parèntesi d’aquest 2019 motivat per la congestió del calendari esportiu. La regidora d'Esport Gemma Aristoy ha defensat la voluntat de l'equip de govern de "treballar per la igualtat, i en aquest cas, posar en valor l'esport femení"; i que, per això, l'administració local ha volgut donar espai a aquesta prova ciclista femenina.

Per la seva banda, el president de la Volta Ciclsta a Catalunya Rubèn Peris ha afirmat que l'esport femení està "en clara progressió". Una prova que, diu Peris, se situa al costat del Tour de França, el Giro d'Itàlia o la Vuelta a Espanya, que també organitzen curses femenines pròpies.

La Revolta

La ReVolta va estrenar-se el 2018, coincidint amb la darrera etapa de la 98a edició Volta. Un total de 118 corredores van competir pel tradicional circuit de Montjuïc, amb una destacada presència de públic. La victòria va ser per a la nord-americana Lauren Stephens, mentre que Lorena Llamas i Sofia Rodríguez van completar aquell primer podi de la ReVolta. 

Sant Cugat del Vallès agafa ara el relleu per tal de portar la cursa a un nivell superior, que viurà la seva segona edició el proper 12 de juliol. La cita permetrà arrodonir un 2020 molt especial per a la Volta Ciclista a Catalunya, amb la celebració de l’edició número 100 (entre el 23 i el 29 de març) i la segona edició de la ReVolta.