Un jutge investiga coaccions d'un superior de l'empresa de recollida d'escombraries de Ripollet a un treballador per favors sexuals

Va fer les proposicions a través de missatges de WhatsApp i a canvi li garantia la renovació del contracte

L'edifici dels jutjats de Cerdanyola
L'edifici dels jutjats de Cerdanyola | icasbd
06 de març del 2020
Actualitzat a les 16:33h
Un jutge de Cerdanyola està investigant si un cap de l’empresa de recollida d’escombraries i neteja viària de Ripollet hauria coaccionat a un extreballador perquè li fes favors sexuals. Uns fets que s’haurien produït, com a mínim, entre finals de 2018 o principis de 2019 fins el passat mes de setembre.
 
Així ho ha explicat l’advocat de l’acusació particular a NacióSabadell, Nil López -del bufet Melero y García Consultores-. Tal com ha precisat consten missatges de WhatsApp, en els quals es fan aquestes proposicions o sinó “te vas a la puta calle”, ha relatat el lletrat qui també ha dit que es produïen “quan se li havia de renovar el contracte”.
 
A més, ha afegit, i segons li ha confessat el seu client -un home d’una trentena d’anys, estranger i en una situació “personal i social complexa”, com l’ha definit López-, que a la darrera Festa Major de Ripollet, celebrada a finals d’agost, “hauria hagut un intent de tocament en dues ocasions”.  
 
L’acusat va prestar declaració davant el jutge el passat dimecres i, com ha assenyalat López, va admetre “la veracitat” dels missatges, però en un “to de broma”. Tot i així, només va contestar les preguntes de l’instructor del cas i el seu advocat. El lletrat de l’acusació particular no ha descartat que hi hagi més persones afectades per aquest membre de la concessionària. Aquest diari ha contactat diverses vegades amb la companyia i no ha obtingut resposta. 

La víctima, que es troba en tractament psicològic, va deixar de treballar a l’empresa el passat mes de setembre i a l’octubre va interposar la denúncia als Mossos d’Esquadra, com així ho han confirmat fonts policials aquest diari.

Segons ha apuntat l’advocat, en cas que es declarés la celebració d’un judici, l’acusat s’enfrontaria a dos possibles delictes: assetjament laboral amb l’agreujant de tenir un càrrec superior i aprofitar-se de la situació personal i abús sexual en grau de temptativa. Encara que aquest darrer, l'advocat afirma que ho veu complicat "per falta d'evidències".