Escoles Coeducatives organitza una xerrada per orientar les famílies en l'acompanyament de la «vivència de la sexualitat» durant la infància

"Acompanyem la sexualitat i els afectes durant l'educació primària dels sis als dotze anys" és el títol de la xerrada

Redacció
06 de març del 2020
Actualitzat el 09 de març a les 18:23h
"Acompanyem la sexualitat i els afectes durant l'educació primària dels sis als dotze anys" és el títol de la propera xerrada organitzada per la Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les Escoles Públiques de Sant Cugat (o Escoles Coeducatives) amb la col·laboració de l'Ajuntament. L'acte, que tindrà lloc el 10 de març a les 17.30 h a la Casa de Cultura, té com a objectiu ajudar a orientar les famílies en l'acompanyament quotidià de la vivència de la sexualitat i els afectes dels nens i nenes.

Les organitzadores expliquen que durant la xerrada s'aprofundirà en el coneixement del propi cos i els canvis puberals, així com sobre les primeres exploracions genitals i el descobriment del plaer i els límits. També es posarà el focus en la construcció de les identitats i les expressions dels gèneres; i sobre la cura i el bon tracte en les relacions d'intimitat. 

També destaquen que s'aportaran recursos especialitzats, noves consignes i exemples pràctics per incorporar un diàleg tranquil i ric en el dia a dia. A la xerrada, en la qual hi haurà temps per fer preguntes per part dels assistents, hi participarà la sociòloga i fundadora de La Ciranda, Júlia Sánchez. 

Escoles Coeducatives

La Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les Escoles Públiques de Sant Cugat (o Escoles Coeducatives) integra les 12 escoles públiques. Treballa de manera transversal per la coeducació, és a dir, una educació lliure de discriminació per qüestions de gènere, que aposta per la igualtat d’oportunitats pels infants, lliure de sexisme, i pel respecte a la diversitat sexual i d’expressió de gènere.