Sant Cugat acollirà 14 espectacles de dansa en la Quinzena metropolitana

La ciutat és la segona vegada que participa en el festival de dansa que se celebrarà del 14 al 29 de març

Presentació de la Quinzena metropolitana amb la tinenta d'alcaldia, Esther Madrona.
Presentació de la Quinzena metropolitana amb la tinenta d'alcaldia, Esther Madrona. | Anna Mira
05 de març del 2020
Actualitzat a la 13:00h

La dansa tornarà a ser el punt de trobada a Sant Cugat durant el mes de març. Per segon any consecutiu, la ciutat se suma a la Quinzena metropolitana, un festival de dansa que recorrerà fins a set municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. 

A Sant Cugat, del 14 al 29 de març es podran veure un total de 14 espectacles en set espais diferents entre els quals destaca la novetat del Celler Modernista, que obrirà les seves portes per acollir l'espectacle Cronexiones de La Tacones, un espai d'improvisació entre artistes que provenen de la dansa espanyola i el flamenc. Ho ha explicat un dels seus promotors, Pol Jiménez qui ha descrit l'espectacle com "un projecte molt petit i delicat". 

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha destacat l'oportunitat d'aquesta mostra de dansa perquè els santugatencs "no només la vegin sinó que hi participin". "La dansa és un tipus de relació social", ha explicat Madrona qui ha assegurat que la Quinzena metropolitana és un exemple "de sumar d'esforços i de compartir iniciatives amb altres municipis que ens enriqueixen a tots". 

A Sant Cugat diverses escoles de dansa s'han implicat en formar part d'una programació on la majoria dels espectacles són d'accés gratuït "amb la intenció i la voluntat que tothom pugui gaudir de la dansa", ha afegit Madrona. 
 

Presentació de la Quinzena metropolitana amb la tinenta d'alcaldia, Esther Madrona. Foto: Anna Mira



Per la seva banda, el director artístic de Euforia, Samuel Delgado, ha explicat que la seva proposta es farà amb una grua i serà "molt participativa i divertida", ja que incitarà al ball i a la dansa als assistents. Basat en un espectacle aèri, es podrà veure a la plaça U d'octubre on volen "induir a la gent a deshinibir-se i ballar". 

Madrona també ha volgut destacar que "la dansa no entén de fronteres, ni d’edat ni de gènere ni d’espais". En aquest sentit ha defensat la presència de balladors en un món on la majoria són dones i ha convidat a tothom a formar part d'una manera o altra d'aquesta dansa que inundarà Sant Cugat. 

La inauguració es farà el dia 14 de març a la Barceloneta i a banda de Sant Cugat, els espectacles també es podran veure a Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues, L'Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans. Finalment, Tothom Balla és l’acte que tancarà el Festival a la Plaça d’Octavià. Una coreografia simultània a totes les ciutats. Una acció participativa amb una coreografia de Germana Civera pensada per a què la pugui ballar tothom.