Sant Cugat registra la bretxa salarial més alta de la comarca

Al Vallès, Sabadell i Cerdanyola es troben amb el 25% i 29,1%, respectivament

Reivindicacions de les dones
Reivindicacions de les dones | Pilar Màrquez Ambròs
05 de març del 2020
El sindicat UGT Vallès Occidental ha recordat, en el marc de la setmana del Dia Internacional de la Dona, i amb dades de 2019 de l'Informe dels salaris al Vallès, elaborat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, que a Sant Cugat hi ha una diferència entre el salari mitjà dels homes i el de les dones del 32%, quan a la comarca és del 24,8% i a Catalunya del 23,03%. 

Així ho ha dit la responsable Formació i Polítiques d’Igualtat del sindicat a la comarca, Montse Gonzàlez qui ha remarcat que a Sant Cugat "ja hi ha uns sous alts". L'altre localitat de més de 40.000 habitants amb un índex elevat és Cerdanyola, que registra el 29,1%. A Sabadell és del 25% mentre que a Terrassa és del 21%. 

Ha apuntat alguns aspectes que afecten com "tenir fills" i que, com ha subratllat, suposen un "impediment o abandonament" de la feina, especialment a partir dels 25 anys i que s'incrementa "fins al 31% més enllà de la trentena d'anys". 

Gonzàlez també ha mencionat que la bretxa entre jornades completes i parcials és diferent a la demarcació, amb un 26,7% i 17,8%, respectivament. En aquesta línia ha comentat que les xifres poden ballar en funció del sector, així, per exemple, en les administratives por ser del 30%.    

Per això, el secretari general UGT Vallès Occidental, Jose Luis Fernández, ha reclamat que "per mateixa feina, mateix salari". Ha posat especial èmfasi en la "temporalitat" que pateixen les dones i ha exigit el compliment "de la llei d'igualtat a les empreses", a la vegada que ha recordat l'existència de la llei de mesures d'urgència per a la garantia de la igualtat als llocs de treball i la necessitat "d'un canvi de cultura", ha finalitzat.