La performance «El violador eres tu» arriba a Sant Cugat

La ciutat ha organitzat una trentena d'activitats juntament amb les entitats per reclamar els drets socials, polítics i econòmics

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert a la roda de premsa del Dia de les dones.
La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert a la roda de premsa del Dia de les dones. | Anna Mira
04 de març del 2020
Sant Cugat ha apostat pel lema "Feminisme: moviment social i polític per la igualtat econòmica, jurídica i política de la dona envers l'home. És cosa de totes i tots" per commemorar el Dia de les Dones el pròxim 8 de març. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha explicat que "és una feina perseverant i ha de ser de dia rere dia i que no pot ser només d'una part de la població".

Ho ha dit en roda de premsa aquest dimecres 25 de febrer. Una de les principals novetats d'enguany és la celebració d'una jornada reivindicativa i de sensibilització a la plaça d'Octavià. Es farà el dissabte 14 de març on hi haurà diverses activitats i carpes informatives per acostar la feina d'entitats en favor de la lluita pels drets de les dones. La voluntat és "treballar els vincles entre les dones", ha dit la tinenta d'alcaldia. 

L'objectiu que s'ha marcat l'Ajuntament santcugatenc és "apel·lar al conjunt de la ciutadania per reclamar la igualtat efectiva entre homes i dones". Parlem de feminisme "frontalment perquè és la perspectiva que volem dotar a les nostres accions públiques, comunitàries i privades", ha dit Gibert.

Entre les activitats que es faran hi haurà la performance "El violador eres tu", que va començar a Xile i que a Sant Cugat es farà el 8 de març i també el 14 de març. La voluntat és que sigui una acció multitudinària. També es farà una sessió de curtmetratges sobre "Espais laborals" de dones i un debat posterior amb Cristina Sánchez Miravet. Serà el dimarts 10 de març a les 19.30h als Cinemes Sant Cugat. 

"És un luxe veure tantes entitats i les ganes de totes les entitats, que aporten una mirada polièdrica amb un lideratge comunitari", ha conclòs Gibert. Les entitats col·laboradores que han fet possible el programa d'activitats són l'Associació Noestasola, Dones de la Creu d'en Blau, ADE Vallès, Dones en Comú, Ateneu Santcugatenc, Paidos Sant Cugat, Europa Sense Murs, Associació laBanda, El Barri de les Arts i el Club Esportiu Set Ball. Consulta aquí el programa d'activitats.