Valldoreix commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb les «Píndoles» i els «Contes desexplicats»

"La caputxeta forçuda" i "La rateta que llegia a l'escaleta" són dos "Contes desexplicats" que narren els clàssics des d'una perspectiva de gènere

Valldoreix commemorarà el Dia Internacional de les Dones a través dels
Valldoreix commemorarà el Dia Internacional de les Dones a través dels | Sergi Baixas
02 de març del 2020
Valldoreix commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb els "Contes desexplicats" i les "Píndoles". La programació, organitzada per l'EMD, ha estat presentada per la vocal independent de l'equip de govern de Junts per Valldoreix, Susana Herrada, juntament amb la directora dels Marxosos del Vallès i de la companyia El Cercle Marcenia Baqués i de la directora d'Espiral Trinitat Escrihuela.

"La caputxeta forçuda" i "La rateta que llegia a l'escaleta" són dos "Contes desexplicats" que narren els clàssics capgirats amb arguments plens de sorpreses i humor que faran volar la imaginació de grans i petits des d'una perspectiva de gènere, trencant estereotips. La sessió tindrà lloc dissabte 7 de març a les 11 h a la Biblioteca Vall d'Or i anirà a càrrec de Vivim del Cuentu. Entrada gratuïta.

Per altra banda, diumenge 8 de març a les 18 h, la Nau de Cultura acollirà les "Píndoles" teatrals i musicals realitzades per "companyies teatrals del poble". El monòleg "Tan sols un acte d'amor" de Miguel del Arco, interpretat per Marcenia Baqués del grup de teatre el Cercle de Valldoreix, és una obra que relata l'"empoderament" d'Helena de Troia per defensar el seu dret a estimar lliurement. Per altra banda, "Amor de mare" d'Isabel Clara Simó que serà interpretat per Encarna Adelantado del Grup de Teatre Espiral de Valldoreix relata la violència de gènere en aquells grups socials més benestants.

Tot seguit, el punt còmic a la jornada l'aportarà "Figa seca o canyella" de Guido dei Matiolli interpretat pel grup de teatre Magma 2011 La Serreta. Una micro comèdia basada en els safareigs on les dones sortien a estendre la roba i fer petar la xerrada. Finalment, la píndola musical a càrrec de Music'Al Cor i l'Harmonia de Valldoreix donarà el punt final al cicle d'activitats organitzat a la Vila per celebrar el dia Internacional de les Dones.