La futura escola de La Mirada quedarà integrada dins del Bosc de Volpelleres

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat senyalen que el nou centre educatiu estarà situat en un "entorn privilegiat"

El nou centre educatiu de La Mirada estarà situat en un
El nou centre educatiu de La Mirada estarà situat en un | Ajuntament de Sant Cugat
28 de febrer del 2020
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:56h
El nou edifici de l'escola La Mirada cada vegada més a prop de fer-se realitat. L'equip de govern ha convocat un ple extraordinari per aquest dilluns 2 de març per aprovar inicialment la modificació del Pla General Metropolità al barri de Volpelleres i poder començar a construir el futur centre educatiu que quedarà situat enmig del Parc del Bosc de Volpelleres sense més "endarreriments".

L'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla ha anunciat que l'Ajuntament està accelerant tots els tràmits urbanístics per aconseguir que el nou equipament entri en funcionament "al més aviat possible". Ingla ha explicat es tracta d'una situació excepcional i que cal donar una resposta d'"urgència" reiterant que el govern municipal està al costat de les famílies de La Mirada que tenen "tot el dret del món" a estar "enfadats i preocupats" -cal recordar que el projecte havia d'estar enllestit per l'inici del curs 2019-.

Amb la nova ubicació, diuen, se solucionarà l"errada monumental" de l'anterior equip de govern que ara sí queda fora de la zona de seguretat delimitada per la proximitat de la línia ferroviària de RENFE. En aquest sentit, la tinència d'alcaldia de Desenvolupament Urbà Francesc Duch comenta que han estat en "contacte permanent" amb la Direcció General d'Urbanisme i Protecció Civil per "assegurar" que en tot moment es complien els requeriments i directrius establerts per poder construir un centre escolar.

Des de l'Ajuntament expliquen que un cop el planejament estigui aprovat de forma definitiva i s'aprovi el nou projecte executiu de l'escola La Mirada l'administració local licitarà, adjudicarà i executarà les obres. La previsió és iniciar les obres al juliol del 2021 i inaugurar el nou centre educatiu "si anés tot rodat" entre el desembre del 2022 i setembre de 2023.

"Un entorn privilegiat"

Així doncs, l'escola La Mirada quedarà integrada dins del Parc del Bosc de Volpelleres.  Un "entorn privilegiat" que, segons informa l'equip de govern, juntament amb el disseny innovador de l'edificació, contribuirà a "potenciar" el projecte educatiu i la qualitat del centre. L'alcaldessa afirma que l'objectiu és que La Mirada es converteixi en una de les escoles de "referència" del municipi.
 

El nou centre educatiu de La Mirada estarà situat en un Foto: Ajuntament de Sant Cugat


El desplaçament de l'escola uns 200 metres comportarà la restauració paisatgística de la ubicació inicial prevista que havia quedat "trinxada". Tot això comportarà un sobrecost que, segons assegura Ingla, no produirà cap modificació en el conveni per al finançament de l'equipament, pel qual l'Ajuntament assumeix el 20% del cost de la construcció de l'escola i la Generalitat, la resta.

Mentrestant, durant els propers cursos per atendre les necessitats d'ampliació de l'escola La Mirada, els nous mòduls s'ubicaran en els terrenys situats sobre el Parc de la Guineu. Una decisió que ha causat el malestar dels veïns del barri.