El concert benèfic de Rotary Sant Cugat aconsegueix recaptar 9.000 euros

Els beneficis aniran destinats a l'Associació Catalana per al Parkinson de Sant Cugat

Sergi Baixas
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:06h
Música per la solidaritat "perquè cap malalt de Parkinson s'aturi". La 13a edició del concert benèfic organitzat pel Rotary Club Sant Cugat ha aconseguit recaptar un total de 9.000 euros. Més de 450 persones van acudir a l'espectacle solidari del Teatre-Auditori de la mà de Pere Martínez i los Aurora amb l'Orquestra Simfònica Fusió.

La presidenta del Rotary Sant Cugat, Montserrat Moral, ha explicat en declaracions a NacióSantCugat que el concert d'enguany era una aposta "molt atrevida" que s'ha acabat convertint en un espectacle "únic". Moral, que ha agraït la participació dels artistes, afirma que tothom va sortir "molt content" i amb "molt bones vibracions". L'alcaldessa Mireia Ingla i les tinències d'alcaldia Núria Gibert i Esther Madrona també van acudir al concert benèfic.

La recaptació d'enguany anirà destinada a l'Associació Catalana per al Parkinson de Sant Cugat del Vallès (ACAP) perquè pugui implementar un pla de treball per atendre millor a les necessitats dels afectats de Parkinson i ajudar a "visibilitzar" la malaltia i les seves incidències".

Els músics solidaris

Pere Martínez -format en Taller de Músics- i Los Aurora amb l'Orquestra Simfònica Fusió van oferir un espectacle "innovador de vanguarda", en una versió que representa conjuntament els estils de flamenc, jazz i clàssic d'"una forma especial i peculiar". 

L'Escola de Música i Dansa Fusió i el Taller de Músics es mostraven "il·lusionats" de poder participar en aquest projecte solidari i col·laborar per primera vegada amb el Rotary Club de Sant Cugat. Una producció, deien, "feta a mida" per tal de recollir el màxim de diners per a l'entitat beneficiaria.

L'"esperit de servei" del Rotary

La presidenta del Rotary Sant Cugat destaca l"esperit de servei" del club, que sempre busca organitzar activitats amb diverses entitats de la ciutat i conduïts per tres motius de fons: ajudar i promocionar els artistes locals joves; recaptar fons per a una entitat solidària del municipi; i donar a conèixer els valors del Rotary Club local i internacional. 

Moral explicava que gràcies als patrocinadors ja s'havien pogut fer front a totes les despeses de l'organització de l'esdeveniment, i que, per tant, tots els beneficis aniran íntegrament destinats (exceptuant un 10% dirigit al Rotery International) a l'ACAP. La presidenta recorda que en les passades edicions s'ha recollit un total de més de 100.000 euros, repartits en diverses associacions socials de Sant Cugat.

L'Associació Catalana per al Parkinson de Sant Cugat

La plataforma local de l'Associació Catalana per al Parkinson de Sant Cugat (ACAP) treballa des de fa 17 anys per ajudar als malalts del Parkinson i a les seves famílies. Actualment, compta amb més d'una quarantena d'usuaris que veuen com les activitats i l'atenció rebuda els hi facilita la gestió de la seva vida tot i la malaltia.

En aquest sentit, recalquen la necessitat de rebre ajuts econòmics per realitzar aquestes tasques i han agraït que Rotary comptés amb ells per aquesta ocasió. També han senyalat que el concert ajudarà a arreplegar més socis i divulgar l'existència de l'entitat cap a més gent que potser no la coneix i pugui estar patint en solitud. "No volem que la vida de cap pacient afectat de Parkinson s'aturi per culpa de la malaltia", van sentenciar des de l'ACAP el dia de la presentació.