El paper clau del Monestir de Sant Cugat en el procés de pau de Colòmbia

El programa "Quatre Gats" de TV3 amb Ricard Ustrell desvela el rol del Monestir de la mà del doctor en estudis sobre la pau Vicenç Fisas

El paper clau del Monestir de Sant Cugat en el procés de pau de Colòmbia
El paper clau del Monestir de Sant Cugat en el procés de pau de Colòmbia | Ajuntament de Sant Cugat
Sergi Baixas
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:35h
El Monestir de Sant Cugat va jugar un paper clau en el procés de pau de Colòmbia entre la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) i el govern colombià. Un conflicte que va devastar el país llatinoamericà deixant enrere un total de 266.000 morts i més de 80.000 desapareguts -segons les dades recollides en l'últim estudi del Centre Nacional de Memòria Històrica-. Ahir a la nit, el programa "Quatre Gats" de TV3 amb Ricard Ustrell desvelava el rol crucial que va exercir el Monestir del municipi vallesà farà 15 anys acollint "trobades" per aconseguir la pau. Representants de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), la Unió Europea (UE), membres del govern colombià i de les FARC van passar pel Claustre del Monestir. El doctor en estudis sobre la pau i artífex per la pau Vicenç Fisas trenca el seu silenci i explica que ell, en aquest mateix recinte, "bellugava cireres" per "teixir un cercle de complicitats" entre els actors necessaris i essencials per posar fi al conflicte armat.

La darrera entrega de "Quatre Gats" també compta amb la participació de l'expresident colombià i premi Nobel de la Pau Juan Manuel Santos, de polítics i guerrillers, víctimes del conflicte i de la població ciutadana que encara avui pateix la violència i al camp.