La manifestació en suport a La Xesca aplega un centenar de persones al crit de «No s'entén; gent sense casa i cases sense gent»

La Xesca havia denunciat «muntatge policial» durant el desallotjament de l'edifici okupat d'aquest diumenge

La manifestació en suport a La Xesca aplega un centenar de persones al crit de «No s'entén; gent sense casa i cases sense gent»
La manifestació en suport a La Xesca aplega un centenar de persones al crit de «No s'entén; gent sense casa i cases sense gent» | Sergi Baixas
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 20:25h
Prop d'un centenar de manifestants han recorregut aquest dijous 27 de febrer els carrers del centre de Sant Cugat en suport al Casal de Joves de la Xesca i en denúncia de la "violència policial" que hi va haver durant el desallotjament d'un immoble al carrer Vallès número 82. En l'operatiu dels cossos de les forces de seguretat per impedir l'okupació d'un "nou espai alliberat", dues persones van ser detingudes -que ja han sortit en llibertat-. 

La manifestació ha donat el tret de sortida a les 18.30 h a la plaça d'Octavià i ha prosseguit pel carrer de Santa Maria. Una vegada a la plaça de Quatre Cantons, la protesta s'ha enfilat per l'Avinguda Rius i Taulet on s'han empaperat les seus de diverses entitats bancàries amb el missatge "Okupem per viure". Els clams "No s'entén, gent sense casa i cases sense gent" i "L'habitatge, no és un negoci" s'han escoltat amb força pel recorregut de la cercavila.
 

S'han empaperat les seus de diverses entitats bancàries amb el missatge "Okupem per viure" Foto: Sergi Baixas


La protesta ha acabat a la plaça de l'U d'Octubre des d'on s'ha llegit un manifest en el qual es reclama la importància de donar-li continuïtat al projecte de La Xesca i donar resposta a l'"emergència habitacional" del municipi vallesà que és víctima de la "precarietat d'un sistema socioeconòmic cruel". Els manifestants demanen organitzar un "front comú" contra la injustícia d'un Sant Cugat "excloent" que aboca a famílies a marxar de casa seva.