Poble Sahrauí

La bandera del Sàhara oneja a la plaça de la Vila davant de l'Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat oneja aquest dijous 27 de febrer la bandera del Sàhara a la plaça de la Vila davant de l'Ajuntament

per NacióSantCugat, 27 de febrer de 2020 a les 14:00 |
La bandera del Sàhara oneja a la plaça de la Vila davant de l'Ajuntament de Sant Cugat | Fons Català de Cooperació
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sant Cugat oneja aquest dijous 27 de febrer la bandera del Sàhara a la plaça de la Vila davant de l'Ajuntament. Així doncs, el municipi vallesà se solidaritza amb els campaments de persones refugiades del Sàhara en commemoració de l'aniversari de la creació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD). Recentment Sant Cugat es va adherir a la Coordinadora catalana d'ajuntaments solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), vinculat al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Així, l'Ajuntament se suma a la coordinadora amb la voluntat de cooperar i ajudar aquest col·lectiu així com de mantenir el vincle existent entre el Poble Sahrauí i Sant Cugat a través de l’SCAPS (Sant Cugat amb el Poble Sahrauí).

Sant Cugat i el Poble Sahrauí 


El Pla Director de Cooperació Pau i Drets Humans 2017-2021 aprovat pel Ple Municipal del 19 de desembre de 2016 dóna continuïtat a la feina feta amb l’agermanament amb el Sàhara i amb el conveni amb Sant Cugat amb el Poble Sahrauí i recomana explorar noves aliances per tal de desplegar al màxim les potencialitats que l’agermanament pot oferir. A més a més a la ciutat, des de l’any 1999, es realitza la campanya solidària Vacances en Pau de la mà de l’entitat SCAPSP per donar atenció mèdica a infants i, al mateix temps, un respir en la situació que viuen al territori i l'ajuntament ha aprovat diverses mocions en defensa del poble sahrauí. 

 

Participació