Cultura

Aquests són els protagonistes del cicle d'activitats del mes de març dels Amics de la UNESCO de Sant Cugat

L'entitat local també organitzarà una sortida cultural al conjunt arqueològic d'Empúries

per Sergi Baixas, 28 de febrer de 2020 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Amics de la UNESCO de Sant Cugat presenten la programació del mes de març de 2020. Tres conferències, la projecció del reconegut documental "CHARADA" i la sortida cultural al recinte arqueològic d'Empúries són les protagonistes d'aquest nou cicle d'activitats.

Les conferències "L'hospital militar de Montserrat" a càrrec del doctorat en Història de la Ciència, Xavier Sala i Barat; "L'impacte del càncer de mama en les diferents etapes de la vida" de la mà de la doctora Maite Cusidó; i "La vida és sentir i moure's" a càrrec del director d'Eines Centre d'Adiccions Àlex Florensa; centraran el cicle d'activitats d'aquest mes de març. Les conferències tindran lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya a les 18 h els dies 11, 18 i 25 de març respectivament.


Per altra banda, el dimecres 4 de març l'Arxiu també acollirà la projecció del documental "CHARADA" que relata la vida de cinc venedores ambulants d'El Salvador que exposen les seves vides en un taller de teatre vivint una transformació profunda en la realitat violenta i masclista que les envolta. Un llargmetratge premiat en diversos festivals internacionals que mostra un procés catàrtic, sincer i alliberador per part de la directora Marlén Viñayo que va cursar un màster a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).

L'Empúries grega del segle VI a.C


El mes de març finalitzarà amb una sortida cultural a les ruïnes d'Empúries el dijous 26. Durant la jornada es visitarà l'antiga colònia grega ubicada a l'extrem sud del golf de Roses. L'itinerari inclourà la visita al museu d'Empúries i al recinte arqueològic. El conjunt arqueològic es troba inscrit a la llista indicativa del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, a l'espera de ser-ne reconegut.

 

Participació