L'Ajuntament i l'AMI contradiuen la versió de Cs i el consistori assegura que Sant Cugat continuarà formant part de l'Associació

El partit taronja reclama que l'Associació de Municipis per la Independència retorni els aproximadament 60.000 euros atorgats a través d'uns pagaments "il·legals" que "pertanyen a la ciutadania"

El partit taronja reclama que l'Associació de Municipis per la Independència retorni els aproximadament 60.000 euros atorgats per part de l'Ajuntament de Sant Cugat
El partit taronja reclama que l'Associació de Municipis per la Independència retorni els aproximadament 60.000 euros atorgats per part de l'Ajuntament de Sant Cugat | Sergi Baixas
25 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:44h
Sant Cugat continuarà formant part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)? Aquest dilluns, el grup municipal de Cs convocava una roda de premsa per anunciar la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que, com a conseqüència, la ciutat havia deixat de formar part de l'AMI. 

La sentència, amb data de 3 de desembre de 2018, queda refermada en ser desestimat el recurs de cassació presentat per l'Ajuntament al TSJC. Així doncs, la sentència considera que el pagament de la quota de l'any 2013 -8.169 euros- no s'ajusta a llei anul·lant l'acord del consistori i obliga a pagar les costes fins al límit de 1.500 euros.

No obstant, tal com a comunicat l'AMI, la sentència només anul·la el pagament de la quota del 2013 mentre que alhora avisa que l'Ajuntament encara podria presentar un recurs. En aquest sentit, la sentència tampoc té cap mena d'efecte sobre les quotes de la resta d'anualitats pagades des del 2013 ni comporta que Sant Cugat deixi de formar part automàticament de l'Associació de Municipis per la Independència tal com havia afirmat Cs.

Per la seva banda, tot i que l'Ajuntament ha anunciat que acatarà la sentència judicial, també ha assegurat que Sant Cugat "continua i continuarà" formant part de l'AMI d'acord amb l'adhesió aprovada durant el ple municipal de desembre de 2011 que va comptar amb l'abstenció del PSC i ICV-EUiA.

Les reclamacions de Cs

El partit taronja assegura que, a causa de la sentència, Sant Cugat "queda fora" de l'Associació de Municipis per la Independència. A més, des de Cs també demanen que l'AMI retorni els aproximadament 60.000 euros atorgats a través d'uns pagaments "il·legals" que "pertanyen a la ciutadania".

A més, reclamen que en els pròxims pressupostos l'equip de govern no destini "ni un sol cèntim" a l'AMI, ja que, segons diuen, incorririen en el no compliment d'una sentència ferma i una presumpta "malversació" de fons públics.