La Xesca denuncia «muntatge policial» durant el desallotjament de l'edifici okupat d'aquest diumenge

També s'ha anunciat la convocatòria d'una manifestació en suport al Casal de Joves de La Xesca per aquest dijous 27 de febrer a les 19 h a la plaça d'Octavià

La Xesca denuncia «muntatge policial» durant el desallotjament de l'edifici okupat d'aquest diumenge
La Xesca denuncia «muntatge policial» durant el desallotjament de l'edifici okupat d'aquest diumenge | Sergi Baixas
24 de febrer del 2020
Actualitzat a les 19:55h
El casal de joves La Xesca ha denunciat "muntatge policial" durant l'operatiu de Mossos d'Esquadra d'aquest diumenge durant el desallotjament d'un immoble al carrer Vallès número 82, al centre de Sant Cugat. Durant l'actuació, dues persones van ser detingudes i aquesta tarda han sortit en llibertat.

En un comunicat, els joves de la Xesca afirmen que continuen "dempeus i organitzades" per reivindicar la "pervivència" del seu projecte que garanteixi la continuïtat d'un espai per a joves al barri de Sant Francesc-Monestir. Segons expliquen, el "risc imminent" de desallotjament de l'actual local ubicat a l'avinguda Cerdanyola i davant les diverses "amenaces" rebudes tant per part de Solvia, propietària de l'immoble, com per part de l'Ajuntament, els han conduït a "seguir buscant i trobant alternatives", perquè el projecte autoorganitzat continuï endavant.
 

Respecte als fets de diumenge a la tarda, la Xesca relata que durant la "celebració dels nous espais alliberats", patrulles de Mossos, ARRO i BRIMO es van presentar fent un "ús de violència desmesurada". Denuncien "muntatge policial, identificacions, cops i càrregues" als manifestants. En aquest sentit, afegeixen que la versió dels cossos de les forces de seguretat amb relació als dos detinguts és '"una acusació falsa", ja que asseguren que no els van donar l'opció d'identificar-se abans de treure'ls per la força i al·leguen que són "mentides" per justificar aquestes "detencions arbitràries".

Manifestació convocada

La Xesca també ha anunciat la convocatòria d'una manifestació en suport al Casal de Joves de La Xesca per aquest dijous 27 de febrer a les 19 h a la plaça d'Octavià.