Dos detinguts per cinc robatoris a domicilis, entre els quals de Sant Cugat

Els lladres acumulen 15 antecedents per robatori, furt i falsedat documental, també a altres països

Escorcoll al domicili dels dos presumptes lladres
Escorcoll al domicili dels dos presumptes lladres | Mossos d'Esquadra
Nació
04 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 17:34h

Els Mossos d'Esquadra van detenir, el passat 28 de febrer, dos homes com a presumptes autors de robatoris amb força a domicilis d'arreu de Catalunya, entre els quals a Sant Cugat del Vallès. En total s'han recollit cinc denúncies, però se sospita que en podrien haver comès dos més, a Tortosa, Tona, Súria, Sant Esteve Sesrovires, Cervera i Ripollet.
 
La investigació es va iniciar l'octubre de 2023, quan una patrulla va aturar un vehicle de lloguer a Barcelona i, en escorcollar-lo, van localitzar-hi joies amagades en diversos compartiments, a més d'alguns estris i eines que van fer sospitar que s'havien fet servir per robatoris. Fruit d'aquesta primera actuació, els agents van poder relacionar les joies intervingudes amb diverses denúncies de poblacions de tot el territori català.

El modus operandi dels lladres sempre era el mateix: primer buscaven pisos o cases on entrar a robar, i un cop tenien l'objectiu localitzat, feien servir un document d'identitat fals per llogar un cotxe. Un cop al lloc, un d'ells es quedava fora vigilant i l'altre, saltava la tanca perimetral o escalava fins al balcó del pis per forçar les portes o finestres i entrar al domicili.

En un escorcoll al domicili dels dos detinguts, a Sant Andreu, van intervenir documentació falsificada, joies, mòbils i aparells electrònics, a més dels eines i estris que utilitzaven per entrar als domicilis per la força. Els lladres acumulen 15 antecedents per robatoris amb força, furts i falsedat documenta, i un d'ells té una ordre de detenció internacional. Tots dos tenen antecedents a altres països d'Europa, concretament a França i Suïssa.