«Àfrica, cruïlla i laboratori del segle XXI», aquesta tarda al cicle d'Enraonar

El professor de Relacions Internacionals i Estudis Africans de la Blanquerna-Universitat Ramon Llull, Óscar Mateos, és el convidat especial de la conferència

Presentació del nou cicle de pensament i debat
Presentació del nou cicle de pensament i debat | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
24 de febrer del 2020
Les coordinadores d'"Enraonar", Carme Colomina i Cèlia Cernadas han convidat al professor de Relacions Internacionals i Estudis Africans de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals, Blanquerna-Universitat Ramon Llull, Óscar Mateos, per parlar sobre el continent africà.

La conferència sota el títol "Més enllà de l'exotisme: Àfrica, cruïlla i laboratori del segle XXI" tancarà el cicle d'hivern d'enguany. El debat dirigit per Cernades se celebrarà aquesta tarda 24 de febrer a la Casa Aymat de Sant Cugat a les 19 h.

El cicle "Enraonar" és una activitat de debat gratuïta oberta a tothom organitzades en diverses conferències, tallers de lectura i un curs d'hivern a la Universitat Internacional de la Pau. El cicle, coordinat per les periodistes santcugatenques expertes en relacions internacionals Carme Colomina i Cèlia Cernadas, ha comptat amb la participació de diverses personalitats de diferents àmbits de la societat com ara de l'activista social Simona Levi o dels periodistes Jordi Barbeta, Raquel Sans o Agus Morales, entre molts d'altres.

Un programa de pensament, reflexió i interacció social liderat per l'ajuntament de Sant Cugat amb la col·laboració d'institucions com el CIDOB, Barcelona Centre for International Affairs, UNIPAU, Universitat Internacional de la Pau i l'Ateneu Santcugatenc. El conjunt del programa es pot visualitzar aquí. Les activitats tindran lloc en diferents dies a les 19 h a la Casa Aymat. 

"Enraonar"

L'objectiu d'"Enraonar" és obrir un espai de reflexió pública sobre temes centrals de la societat contemporània a partir del pensament filosòfic, científic, polític, econòmic, jurídic, literari i artístic. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, creu que la iniciativa "és fonamental per crear espais de diàlegs, que avui en dia són molt necessaris”; mentre que la tinenta d'alcaldia Esther Madrona senyala que “cada vegada és més evident que ens cal un espai pel pensament i justament això és el que proposem: un programa de reflexió tranquil·la”.

El primer cicle que va tenir lloc al setembre de l'any passat va posar sobre la taula el cicle “Pensar, sentir, fer la revolució feminista” amb conferències, taller de lectures i cinefòrum, coordinat per Begonya Saez. Per altra banda, el proper cicle s'estrenarà durant la primavera del 2020 sota el títol "Ètica, drets i deures" a càrrec de Victòria Camps.