Sant Cugat amb Palestina reclama a la ciutadania que superi l'Ajuntament per solidaritzar-se amb Gaza

La plataforma ha carregat durament contra Junts per "blanquejar" el genocidi que està cometent Israel

Imatge de la roda de premsa a Cal Temerari
Imatge de la roda de premsa a Cal Temerari | Sergi Baixas
28 de febrer del 2024
Actualitzat a les 11:30h
Sant Cugat amb Palestina fa una crida a la ciutadania que mogui fitxa unilateralment per solidaritzar-se i pressionar perquè s'aturi el genocidi a Gaza. Un clam que arriba després que el passat dilluns, durant el ple de febrer, Junts, PP i Vox tombessin una moció que buscava que l'Ajuntament se sumés a la petició d'un alto el foc denunciant alhora la "brutal" ofensiva d'Israel contra la població palestina que ja ha causat més de 30.000 morts (gairebé la meitat, infants).

En un manifest llegit a Cal Temerari -primer en català i després en àrab-, la plataforma social ha tornat a carregar contra la "hipocresia i blanqueig" que fa Junts davant els atacs de l'Estat sionista que pretenen "aniquilar un territori sencer". "Quan un conflicte és brutalment desigual, mantenir la defensa de la neutralitat implica posar-se de part de l'opressor", ha reblat la portaveu de l'entitat Clàudia Pla-Narbona fent un repàs de tots els organismes internacionals que han carregat contra els crims de guerra i les nombroses violacions del Dret Internacional perpetrades per Israel.

En la mateixa línia, i acompanyats per Nur-Din Said, un veí santcugatenc d'origen palestí, han reconegut i defensat que la seva moció era "de part" davant d'una "operació de venjança i extermini" liderada pel govern de Netanyahu que va començar "molt abans del 7 d'octubre, remuntant-se a la invasió i creació d'Israel l'any 1948". A banda, també han criticat les paraules de "justificació" del tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, quan desacreditava l'acusació de genocidi perquè Israel avisava abans de bombardejar i no està utilitzant armament nuclear.

"L'objectiu de la plataforma és fer tot el possible perquè Sant Cugat prengui partit", ha afegit Pla-Narbona retraient el bloqueig de Junts a mullar-se com sí que van fer amb Ucraïna. Així, han denunciat les "pressions i actes de censura" del govern durant les darreres setmanes per intentar "silenciar" actes i activitats de caràcter reivindicatiu i solidari amb la comunitat palestina. Així, també han criticat que es brandi una presumpta por de la comunitat jueva per temor a un suposat creixent sentiment antisemita com a "manca de rigor i arguments".

Amb tot, la plataforma ha insistit en que continuaran treballant per aconseguir un alto el foc, fomentar que es continuï parlant dels crims d'Israel i per la realització de més actes a favor del poble palestí com ara mantenir la campanya de boicot de BDS o organitzar més xerrades i conferències als centres educatius de la ciutat.

Actualment, les entitats locals que donen suport a Sant Cugat amb Palestina són: Unipau, Centre Delàs, Cal Temerari, CUP, Arran, Hora Bruixa, la Floresta Sense Fronteres i diverses AFES de Sant Cugat.