«Atura la desigualtat»: aquestes són totes les activitats pel 8-M a Sant Cugat

L'Ajuntament, amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, ha organitzat una vintena de propostes per celebrar el Dia de la Dona

Imatge de la roda de premsa pel 8-M a Sant Cugat
Imatge de la roda de premsa pel 8-M a Sant Cugat | Sergi Baixas
27 de febrer del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 17:35h

"Atura la desigualtat" és el lema de la commemoració d'enguany del Dia Internacional de les Dones (8-M) amb la voluntat de continuar conscienciant la ciutadania cap a una aplicació real de la igualtat entre dones i homes.  "En ple segle XXI som formalment iguals davant la llei, però encara ens queda molt camí per recórrer i molta feina per fer", ha manifestat la regidora d'Igualtat, Gemma Aristoy, amb la voluntat de continuar visibilitzant i reivindicant més espais per a les dones.

Així, l'Ajuntament ha organitzat una vintena d'activitats de la mà de diverses entitats locals de l'1 de març al 6 d'abril per vertebrar un ampli programa que buscarà "enfortir la mirada feminista" a Sant Cugat. Entre d'altres, destaquen iniciatives dins de l'àmbit cultural, esportiu i de salut que pretenen aportar més "reflexió, debat i coneixement".

"Les institucions tenen una responsabilitat -i, per tant, els governs municipals de forma ben implícita- per aconseguir ciutats i pobles feministes", ha declarat Aristoy. 

L'acte institucional se celebrarà el pròxim 8-M a les 12 h del migdia a la plaça de la Vila amb la lectura del manifest i una performance.

Programa d'activitats

El programa del 8-M a Sant Cugat by Sergi Baixas on Scribd



 

Imatge 2024

Un any més, la imatge gràfica d’aquesta jornada s’ha elaborat a partir de l’obra guanyadora del concurs de cartells organitzat per l’Ajuntament i l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Sant Cugat. Els estudiants van treballar sobre la idea de “Sant Cugat, una ciutat per a totes”, una ciutat pensada i planificada des de tots els punts de vista, també des de la mirada de la dona.

El primer premi va ser per Mar Pérez Polonio de l’Institut Torre del Palau de Terrassa, dotat amb 1.200€. El segon premi es va concedir a Laura Pinatar Rebollal del mateix centre, amb un val de 250 € en material de belles arts. El tercer premi va recaure en el cartell presentat per Ingrid Macià González de l’EAD Sant Cugat, guanyadora d’una beca per a participar en un taller a la Casa Aymat.

El Concurs està adreçat específicament a l’alumnat de cicles formatius de grau mitjà i superior de les escoles d’Art i Disseny i de batxillerat artístic d’instituts del Vallès Occidental i forma part del treball de conscienciació que es duu a terme entre el col·lectiu de joves. Enguany s’han presentat un total de 81 cartells.