La santcugatenca Diana Riba, proclamada candidata d'ERC a les eleccions europees

Ara com a cap de llista, la republicana seguirà treballant pels "drets socials, civils i polítics i defensar Catalunya"

Diana Riba
Diana Riba | Adrià Costa Rifà
Nació
23 de febrer del 2024
Actualitzat a les 14:37h
Confirmat. L'eurodiputada d'ERC Diana Riba ha estat aquest divendres proclamada candidata del partit a les eleccions europees del 9 de juny. L'executiva dels republicans havia proposat el seu nom i no s'ha acabat formalitzant cap altra candidatura alternativa.

La santcugatenca i parella de l'exconseller Raül Romeva va fer el salt a la política el 2019 amb l'objectiu de portar la veu dels represaliats i els seus familiars a Europa i denunciar la vulneració de drets fonamentals a l'estat espanyol. Ara, com a cap de llista, seguirà treballant pels "drets socials, civils i polítics i defensar Catalunya".

Riba, pedagoga i activista pels drets civils i polítics, ja va formar part de la candidatura encapçalada per Oriol Junqueras en les últimes eleccions europees del 2019. Pel que fa a la seva tasca durant la darrera legislatura, ERC ha destacat el seu paper com a negociadora en nom dels Verds/ALE en la directiva sobre la violència contra les dones; la defensa pel reconeixement del català a les institucions europees; i el seu paper com a vicepresidenta de la Comissió d'investigació per l’ús del programari espia Pegasus.