Sant Cugat atorga a Joan B. Culla la distinció de fill predilecte a títol pòstum

Un reconeixement al llegat i la tasca social de l'historiador, professor i tertulià

Funeral de Joan B. Culla
Funeral de Joan B. Culla | Juanma Peláez
21 de febrer del 2024
Actualitzat el 15 d'abril a les 11:29h

"Un patriota que honorava i defensava el país. Sense defugir-ne". L'Ajuntament ha nomenat aquest dimecres l'historiador, professor i tertulià Joan B. Culla "Fill Predilecte de Sant Cugat". Una distinció honorífica atorgada a títol pòstum que ha servit per posar en relleu el llegat i la tasca social del santcugatenc abans que se l'endugués un imbatible càncer als 71 anys.

 


Durant el torn dels parlaments polítics, regidors de Junts, ERC, PSC, CUP, Vox i En Comú Podem, han tingut paraules de reconeixement per la trajectòria de l'intel·lectual donant el seu vistiplau a l'entrega del màxim títol que pot atorgar un consistori. Entre d'altres, s'ha elogiat el seu recorregut com a "figura clau de la memòria històrica del catalanisme", "divulgador del pensament crític" i "altament compromès amb el seu entorn i alumnes".

La seva vídua, Imma Cervià, ha agraït l'homenatge fent un repàs dels darrers 25 anys de la parella -coincidint amb la seva arribada a la ciutat vallesana- i confessant que, inicialment, Culla es va sentir "desbordat" per una distinció que considerava immerescuda. 
 

L'alcalde Vallès atorgant a Cervià la distinció honorífica Foto: Lali Puig - Aj. de Sant Cugat


A la trobada també han assistit el periodista Antoni Bassas, el conseller d'Universitats Joaquim Nadal, l'historiador Borja de Riquer i el rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer.

L'"historiador del present" ja va rebre un homenatge en vida el passat 9 d'octubre i, posteriorment, el Monestir de Sant Cugat va acollir el seu funeral el passat 1 de desembre.

 

Joan B. Culla, homenatjat a Sant Cugat Foto: Ajuntament de Sant Cugat