L'European Youth Parliament aterra a Sant Cugat

Durant tres dies, prop de 150 joves debatran i cercaran solucions a alguns problemes que haurà d’afrontar la ciutadania europea en un futur pròxim

Parlament Europeu
Parlament Europeu | EP
Nació
21 de febrer del 2024
Sant Cugat acollirà aquesta setmana la conferència regional de l’European Youth Parliament (Parlament Europeu dels Joves). Un espai de debat juvenil, que comptarà amb la participació de 150 joves, se celebrarà del 22 al 25 de febrer.

Durant aquests tres dies, els assistents debatran i cercaran solucions a alguns problemes que haurà d’afrontar la ciutadania europea en els propers anys. Així, posaran l’èmfasi en temes com: l’statu quo econòmic, la digitalització, l’educació o la crisi climàtica.

Les jornades s'organitzaran en 7 comitès que abordaran diverses qüestions des de la intel·ligència artificial i la medicina, els reptes del mercat laboral en un món digital o el conflicte del Sàhara Occidental. El darrer dia de la conferència, tindrà lloc l'Assemblea General, al Casal Torreblanca, en què els participants defensaran les seves conclusions davant de tots els assistents.

Aquesta iniciativa, que compta amb el suport de l’Ajuntament, ha estat possible gràcies a la implicació de Jordi Bravo i Fabio Lizondo, dos joves santcugatencs, membres de la EYP.