La Transgalliners arriba amb més força que mai

La iniciativa solidària es presenta amb dues disciplines i recorreguts

Imatge de la roda de premsa d'aquest dimarts
Imatge de la roda de premsa d'aquest dimarts | Aj. de Sant Cugat
Nació
21 de febrer del 2024
Actualitzat el 22 de febrer a les 10:50h
La Transgalliners Oxfam Intermón “Xavi Sampons” es consolida com un repte esportiu i solidari, en què cada equip es compromet a recaptar un mínim de 600 euros amb l'objectiu de lluitar contra la pobresa i la fam. Amb els donatius d'aquesta IV edició, Oxfam Intermón desenvoluparà projectes per fer arribar aigua, a diverses comunitats d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina, i fer front a les dificultats provocades pels efectes de la crisi climàtica.

Després de 13 edicions de la pedalada "Transcollserola" i tres edicions de la "Transgalliners Xavier Sampons", aquest any en la GRAVEL / BTT Transgalliners tenim un doble repte: la prova esportiva i solidària", ha exposat Oriol Cusó, president de la Unió Ciclista de Sant Cugat (UCSC).

Així, en la prova esportiva s'introdueix el Gravel com a modalitat de ciclismes en gran expansió en la qual el repte està tant en la distància com en el desnivell acumulat mentre es manté la prova BTT que transcorrerà per corriols i trialeres tècniques de la serra de Galliners. "Aquest repte esportiu té com a novetat també el fet de fer-ho en equip de tres ciclistes, tal com proposa Intermón Oxfam per assolir el repte solidari", ha afegit Cusó explicant els participants podran triar entre dues disciplines i recorreguts.

- La pedalada de BTT de 50 km té un desnivell acumulat de +/- 1.250 m. El recorregut passarà per pistes, corriols i trialeres, que transcorre totalment per la serralada de Galliners entre els municipis de Sant Cugat, Rubí, les Fonts de Terrassa i Sant Quirze.

- La pedalada de Gravel de 100 km té un desnivell acumulat de +/- 1.700 m que transcorre també per la serralada de Galliners i arriba al parc de Sant Llorenç, passant bàsicament per pistes de diversos municipis del Vallès Occidental.
 

De km a aigua

"Sempre és una bona ocasió per sumar i unir valors. La Unió Ciclista, entitat molt activa i sempre disposada a col·laborar amb les iniciatives de l'Ajuntament, s'ha unit amb Oxfam Intermón per convertir els km en aigua. Vinculem esport i solidaritat, un bon tàndem per conscienciar i fer difusió de l'extrema duresa que viuen alguns països per les situacions de manca d'aigua que pateixen a conseqüència de la crisi climàtica", ha exposat la regidora d'Esports, Núria Escamilla.

"Estem molt orgulloses de poder estrenar la versió sobre rodes de l’Oxfam Intermón Trailwalker", ha remarcat la responsable de Public Engagement d'Oxfam Intermón, Sílvia Benaiges, agraint la col·laboració de l'entitat ciclista local.

Per aconseguir l'objectiu solidari, al moment de la inscripció, tots els equips tindran un espai virtual on hauran de dipositar els donatius. Sota aquesta mirada, els participants rebran informació de com cercar suport entre familiars i amics, organitzant alguna activitat solidària.

Les inscripcions es poden formalitzar des d’avui, 20 de febrer, i fins al 30 de maig, a través d'aquest enllaç.

4a edició de la cursa solidària Gravel / BTT Transgalliners Oxfam Intermón by Sergi Baixas on Scribd