L'Ateneu convoca el V Concurs de Videopoesia

Per primera vegada, l'entitat repartirà 600 euros en premis

Imatge del III Concurs de vídeo-poemes per Sant Jordi
Imatge del III Concurs de vídeo-poemes per Sant Jordi | Ateneu
NacióSantCugat
20 de febrer del 2024
L'Ateneu Santcugatenc torna a organitzar, per cinquè any consecutiu, un concurs de vídeo-poemes per celebrar la Diada de Sant Jordi. Els participants han d'enregistrar un vídeo on es reciti un poema en català, propi o d'altres autors. L’any passat el concurs va batre rècord de participacions amb  24 videopoemes de tot el territori català i enguany, per primera vegada des de la seva creació, hi haurà una recompensa econòmica de 300 euros pel videopoema guanyador i de 150 euros pels altres dos vídeos finalistes.

Unes posicions que seran triades per un primer jurat, valorant l'elecció del poema, l'originalitat, les imatges, la música i com es combinen entre si totes les parts que conformin la peça audiovisual. Entre els tres finalistes, el públic podrà votar el seu favorit des del canal de Youtube i les xarxes socials, puntuació que serà tinguda en compte, però no determinant, en la decisió final d’un jurat Professional que escollirà el videopoema guanyador.

El jurat professional d'enguany estarà conformat pel doctor en Història de l’art, exdirector de l’Escola Massana de Barcelona i cineasta Jesús Ángel Prieto, i per l’escriptora i poeta M. Antònia Massanet.

El concurs està obert a totes les edats, tot i que els menors d'edat que participin hauran de presentar una autorització dels tutors legals. La convocatòria estarà oberta fins al 8 d'abril. Pots consultar les bases del concurs al final de la notícia.

Els tres finalistes seran convocats a l’acte obert d’entrega de premis que tindrà lloc el dijous 25 d’abril a les 19 h al pati de l’Ateneu Santcugatenc. El dia de l’entrega es projectaran els videopoemes que hagin obtingut més puntuació en la votació del jurat, així com els finalistes, i es donarà a conèixer el videopoema guanyador, que a banda del premi econòmic podrà triar un curs gratuït d’entre els més de 220 que s’ofereixen cada trimestre a l’Ateneu Santcugatenc.
 

Recital poètico-musical

Amb motiu de la V convocatòria del Concurs, i coincidint amb les dates de celebració del 8M, Dia de la Dona Treballadora, hem organitzat el recital poètico-musical "Passarel·les" que neix de la sinergia artística generada entre la poeta Rosa Mara Arrazola (guanyadora de l’última edició del concurs) i la cantant Clàudia Cabero. Una peça que pretén endinsar-nos a través de la paraula i la música en un homenatge a totes les cares de la dona, i tenda lloc el divendres 1 de març a les 19 h a la sala d’actes de l’Ateneu. L’entrada és gratuïta però serà necessària inscripció prèvia. Tota la informació i inscripcions a través d'aquest enllaç.
 

Curs gratuït de creació de vídeo poemes

El dissabte 2 de març de 10 a 13 h tindrà lloc un taller gratuït de creació de videopoemes a l’Ateneu a càrrec de l’artista visual i escriptora Bàrbara Cabezas, que pretén donar referents que puguin servir d’inspiració i una base tècnica per poder elaborar una peça que compleixi les bases del concurs, per tal d’ajudar les persones que es vulguin presentar. En aquest taller hi haurà una invitació a recórrer els nostres paisatges interns per a trobar la nostra veu poètica i poder-la recrear en un espai visual. Per participar serà necessària inscripció prèvia i les places són limitades a través d'aquest enllaç.

 

Concurs Videopoemes de l'Ateneu by Sergi Baixas on Scribd