Sant Cugat tindrà 30 places més d'ESO el curs vinent

L'Ajuntament ha ampliat l'horari de l'Oficina Municipal d'Escolarització i ha actualitzat la guia de centres educatius però es descarta una 13a escola

La regidora d'Educació de Sant Cugat, Pilar Gornia.
La regidora d'Educació de Sant Cugat, Pilar Gornia. | Anna Mira
24 de febrer del 2020
Actualitzat a les 14:06h
El mes de març arrenquen les preinscripcions per al pròxim curs escolar i a Sant Cugat s'han presentat algunes novetats tant pel que fa a aquest període com pel curs vinent 2020-2021. En total, la ciutat ofereix 1.200 places -entre primària i secundària-, 30 més que l'any passat. En concret, s'amplia l'oferta de places d'ESO a l'Institut-Escola Catalunya, que en total oferirà 60 places de primer d'ESO però que en el conjunt del municipi significa un augment real de 30 places ja que s'elimina el cinquè grup de l'Arnau Cadell per crear-ne dos de 30 alumnes al Catalunya.

Ho ha explicat la regidora d'Educació, Pilar Gorina, una roda de premsa aquest dilluns al matí. Per Gorina aquest canvi "suposa un model de centre públic d’infantil, primària i secundaria en i ens permet no saturar la secundària que ja tenim prou plena", ha confirmat. 

Tot i això, a dia d'avui l'Ajuntament no contempla una tretzena escola a la ciutat. "Ens enganxaríem els dits", ha dit Gornia qui ha explicat que la població actualment està estancada i no ni ha saturació. Això no vol dir però, que pugui arribar a haver-hi algun curs bolet. "De sortida no està previst però no es tanca aquesta opció", ha dit la regidora. En relació a la distribució d'alumnes a La Mirada, l'equip directiu ho està treballant i ho farà públic pròximament. 

S'amplia l'horari d'antenció a l'OME 

Des del 26 de febrer fins el 18 de juny l'Oficina Municipal d'Escolarització -situada a la planta baixa de l'Ajuntament on es troba l'OAC- ampliarà els seus horaris per fer "una bona tasca d'acompanyament a les famílies", ha destacat Gorina. L'objectiu de l'OME és "oferir orientació i assessorament de l'oferta educativa de la ciutat", així com "procurar una distribució adequada de l'alumnat amb necessitats específiques", ha puntualitzat la responsable d'educació. 

Una altra de les novetats són les sessions informatives que es faran els pròxims dimecres 26 de febrer i dimecres 4 de març. En total hi ha quatre sessions fixades. El 26 de febrer, serà a la Casa de Cultura on a les 18 h es parlarà d'infantil i primària i a les 19.30 h serà el torn per la xerrada sobre secundaria. El dimecres 4 de març les xerrades es faran a la Biblioteca de Volpelleres i a les 17.30 h serà el torn d'infantil i primària, mentre que a les 19 h es farà de secundària. 

Les famílies també disposen enguany d'una guia de centres educatius actualitzada. "L'anterior havia quedat desfasada", ha dit Gornia qui ha puntualitzat que la nova guia s'organitza per tipologia de centre i no per etapes educatives, com en edicions anteriors.

A dia d'avui Sant Cugat continua tenint dues zones d'escolarització. Gornia ha explicat que l'any passat es va fer una reflexió amb el consell escolar municipal i es va acordar que com a mínim en dos anys no es canviarien aquestes zones.