Dues persones detingudes durant el desallotjament d'un edifici okupat al centre de Sant Cugat

Els dos detinguts estan acusats per delictes de resistència i danys

Dues persones detingudes durant el desallotjament d'un edifici okupat al centre de Sant Cugat
Dues persones detingudes durant el desallotjament d'un edifici okupat al centre de Sant Cugat | Sergi Baixas
24 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:12h
Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones en el desallotjament d'un pis okupat aquest diumenge a la tarda al centre de Sant Cugat. Segons fonts policials, efectius dels ARRO -juntament amb Mossos d'Esquadra i Policia Local- haurien impedit una "temptativa d'okupació" d'un habitacle situat al carrer Vallès número 82, cantonada amb el Passeig Torreblanca. 

D'acord amb la versió policial, els fets van passar quan el propietari de l'immoble va denunciar que s'havia canviat el pany de la porta. En aquell moment els mossos es troben amb una cinquantena de persones i els desallotgen "sense incidències", argumenta el cos de la policia catalana. 
 
Segons ha informat Mossos a NacióSantCugat, una vegada l'operació de desallotjament s'havia donat per finalitzada, al voltant de les 20 h del vespre van tornar a rebre un altre avís veïnal que els avisa de l'existència d'un "forat al local". Va ser aleshores quan els Mossos van localitzar a dues persones  que es trobaven "amagades" dintre d'un local del mateix bloc de pisos i que a l'hora d'identificar-los van respondre "violentament", expliquen fonts policials, motiu pel qual els van detenir.

Els detinguts estan acusats de delictes de resistència i danys i durant la jornada d'aquest dilluns  24 de febrer passaran a disposició judicial als jutjats de Rubí. A hores d'ara un grup de persones s'ha desplaçat a la ciutat veïna per donar-los suport. Els concentrats porten cartells amb lemes com "tornarem a okupar", "totes amb vosaltres" o "jo dono suport", entre d'altres.