L'escenotècnica del teatre de La Unió estarà enllestida aquest 2024

Les obres tenen un cost de 2,6 milions d'euros

Imatge de les obres al teatre de La Unió
Imatge de les obres al teatre de La Unió | Aj. de Sant Cugat
Nació
07 de febrer del 2024
L'Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat que els treballs per completar l'adequació escenotècnica del teatre de La Unió finalitzaran al llarg d'aquest 2024, 15 anys després d'iniciar-se les obres i diversos esculls. Amb elements d'última generació tecnològica, s'aportarà una "gran qualitat, versatilitat i seguretat" a l'equipament.

Una vegada aquests estiguin enllestits, la sala haurà de passar per un procés de rodatge (proves de so, d’il·luminació, adaptació tècnica...) tot i que ja podrà acollir actes de forma puntual. En aquest sentit, la previsió és que a partir del 2025 ja pugui acollir una programació estable d'arts escèniques. Així, també cal recordar que el teatre comptarà amb una graderia retràctil per un aforament de 400 persones assegudes o, en cas de retirar-se, 800 a peu dret.

"La posada en marxa de La Unió permetrà donar un fort impuls a la programació cultural de Sant Cugat", ha manifestat l'alcalde Josep Maria Vallès; posant en relleu la culminació de la reforma de l'antic edifici històric. 

Les obres han tingut un cost de 2,6 milions d'euros

El periple del Teatre de La Unió va encetar-se l'any 2009, després que els tribunals embarguessin el teatre per un deute amb els exllogaters del bar i crear-se un consorci públic-privat entre el consistori i l'entitat per salvar-lo.